logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć ładowarkę z grubymi bolcami do polskiego gniazdka?

papago14 29 Paź 2010 13:00 9086 4
REKLAMA
  • #1 8677498
    papago14
    Poziom 10  
    Witam szanownych użytkowników.

Dziwny problem mam, bowiem wtyczka kontaktowa od ładowarki nie da się włożyć do kontaktu, ponieważ ma za grube bolce a rozstaw pinów czy jak to się tam nazywa jest inny niż w standardzie, proszę popatrzeć na zdjęcie
    Ma ktoś jakieś pomysły jak ją podłączyć do kontaktu? Może jakaś przejściówka, ale ja żadnej nie znalazłem w internecie

Myślałem może, żeby kupić taka przejściówkę uk-pl widać na zdjęciu, że rozstaw pinów jest mniejszy niż w Polsce, tylko czy piny nie będą za grube by je tam włożyć.
  • REKLAMA
  • #2 8677616
    1 PAWEL
    Poziom 42  
    Ocena: 1364
    W Polsce występują wtyczki z grubymi bolcami i cienkimi i roztaw mają jednakowy.
    Proponuję kupno wtyczki rozbieralnej i po problemie.
  • REKLAMA
  • #3 8677794
    irekr
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1237
    W niektórych sklepach są takie uniwersalne przejścówki na gniazdka włoskie, szwajcarskie, brytyjskie, stare francuskie i amerykańskie. Powiem szczerze, tych "kostek" w internecie nie widziałem.
    Coś podobnego http://campery.movera.com/?navID=99&pID=12853...=7&PHPSESSID=fec3c7e42901de65b9269d33c9328f47 ale to nie to samo....
  • REKLAMA
  • #4 8677920
    papago14
    Poziom 10  
    Chodzi o to, że sprzedaje na aukcjach internetowych i nie opłaca mi się kupować dla każdego klienta takiej końcówki za 50zł, szukam jakiegoś alternatywnego wyjścia, tak aby nie zmuszać klienta do cięcia wtyczek czy coś :), szukam po prostu przejściówki, jeżeli toś o takiej wie to proszę o zdjęcie lub linka.
    Sprzęt był zakupiony w uk, dlatego pomyślałem, że ta przejściówka z uk zadziała mimo, że moja wtyczka ma tylko dwa bolce, a nie trzy
    Pozdrawiam
REKLAMA