logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy modem Netgear DM111P zadziała z routerem NetGear WNR3500L? Bridge?

nightSmilee 29 Paź 2010 15:16 2832 2
REKLAMA
  • #1 8677890
    nightSmilee
    Poziom 10  
    Witam szanownych użytkowników. Jestem nowym użytkownikiem więc proszę o wyrozumiałość ;) przepraszam jeśli wątek umieściłem w złym dziale, pasuje mi do 3 różnych :(

Przechodząc do meritum .. jestem zielony jeśli chodzi o budowanie sieci. Otrzymałem jednak router WNR3500L i chciałbym zmodyfikować pod niego moją sieć. Czy modem NetGear DM111P będzie grał z tym routerem? można go przełączyć w bridge? Dokładnie taki modem jak ten - brandowane przez vodafone. Możecie polecić też jakiś inny, na początek tani modem który dobrze zagra w tym zestawieniu :) w późniejszym czasie doinwestuję ten element. Proszę o pomoc.

Moja sieć to tepsa - jeśli ma to znaczenie ;)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 8678044
    hermes-80
    Poziom 43  
    Ocena: 741
    Ten modem powinien dać się skonfigurować jako bridge str 2-7 PPPoA bridging oraz wyłączenie dhcp servera na modemie.
    Potem z modemu kabelkiem do routerka i konfiguracja na wanie PPPoE
    NetGear WNR3500L do tego modelu można wgrać Tomato
  • #3 8678608
    nightSmilee
    Poziom 10  
    Dzięki za odpowiedź. Jednak zbyt mało popularny jest ten modem więc zrezygnuję chyba z niego. Jest kilka wątków odnośnie Speestream'a 5100. Stąd kolejne pytanie, czy pomiędzy 5100 (pozostałość po DSL TP), a 4100 jest różnica? 5100 z odblokowanym firmware mogę nabyć za 1/3 kwoty na 4100
REKLAMA