Witam, mam internet na złączu telefonicznym NETIA-SPOT
i chciałem się pozbyć oryginalnego rutera od neti i zapodać swojego od netgear
mam też modem od netgar
Modem DM 200
Router WNR 3500L V2
teraz pytanie do fachowców czy to wszystko zadziała i jak wszystko spiąć w całość ?
dodam że telefon który dzwoni jest w jadali czyli dość daleko od mojego pokoju gdzie jest pc
mam 2 gniazdka telefoniczne
pierwsze jest tam gdzie telefon czyli w jadalni
drugie złącze jest w moim pokoju
i z tego drugiego złącza wychodzi kabel który jest wpięty w router neti a z rutera od neti mam doprowadzony kabel ethernet do pc reszta jest rozdzielana po Wi-FI
próbowałem to podpinać ale w żaden sposób nie mogę się połączyć z internetem a wszystko świeci niby na zielono
czy ktoś mi może powiedzieć tak łopatologicznie jak to wszystko podpiąć żeby śmigało ?
ewentualnie rozrysować w paincie co gdzie ma być podpięte ?
będę wdzięczny za wszystkie sugestie oraz rady
i chciałem się pozbyć oryginalnego rutera od neti i zapodać swojego od netgear
mam też modem od netgar
Modem DM 200
Router WNR 3500L V2
teraz pytanie do fachowców czy to wszystko zadziała i jak wszystko spiąć w całość ?
dodam że telefon który dzwoni jest w jadali czyli dość daleko od mojego pokoju gdzie jest pc
mam 2 gniazdka telefoniczne
pierwsze jest tam gdzie telefon czyli w jadalni
drugie złącze jest w moim pokoju
i z tego drugiego złącza wychodzi kabel który jest wpięty w router neti a z rutera od neti mam doprowadzony kabel ethernet do pc reszta jest rozdzielana po Wi-FI
próbowałem to podpinać ale w żaden sposób nie mogę się połączyć z internetem a wszystko świeci niby na zielono
czy ktoś mi może powiedzieć tak łopatologicznie jak to wszystko podpiąć żeby śmigało ?
ewentualnie rozrysować w paincie co gdzie ma być podpięte ?
będę wdzięczny za wszystkie sugestie oraz rady