Witam
Mam ciekawą płytkę z silnikiem. Zbudowana jest na układzie LB1823 i SLA6023. W datasheet od LB1823 znalazłem schemat aplikacji do takiego właśnie sterowania i tak się składa, że układ tranzystorów w prawym górnym rogu odpowiada schematowi układu SLA6023. Ale ni jak nie wiem, jak zasilić taki układ. Bo jeżeli chodzi o specyfikację to układ LB1823 może spełniać ciekawe funkcje:
• Direct PWM drive output
• Crystal oscillator circuit
• Speed discriminator plus PLL speed control system
• Lock detector output
• Forward/reverse switching circuit
• Braking circuit (short braking technique)
• Start/stop switching circuit
• Over current limiter circuit (OCL)
• Thermal shutdown circuit (TSD)
• Built-in FG amplifier, integrating amplifier
• Shunt regulator output (7.0 V)
Jak działa taki układ? chodzi mi o ten z rysunku, już gotowa aplikacja do sterowania takim napędem. Jak można by to zasilić, choć o poważniejsze sterowanie i skorzystanie z tych wszystkich opcji mogę pomarzyć bez jakiegoś mikrokontrolera.
Mam ciekawą płytkę z silnikiem. Zbudowana jest na układzie LB1823 i SLA6023. W datasheet od LB1823 znalazłem schemat aplikacji do takiego właśnie sterowania i tak się składa, że układ tranzystorów w prawym górnym rogu odpowiada schematowi układu SLA6023. Ale ni jak nie wiem, jak zasilić taki układ. Bo jeżeli chodzi o specyfikację to układ LB1823 może spełniać ciekawe funkcje:
• Direct PWM drive output
• Crystal oscillator circuit
• Speed discriminator plus PLL speed control system
• Lock detector output
• Forward/reverse switching circuit
• Braking circuit (short braking technique)
• Start/stop switching circuit
• Over current limiter circuit (OCL)
• Thermal shutdown circuit (TSD)
• Built-in FG amplifier, integrating amplifier
• Shunt regulator output (7.0 V)
Jak działa taki układ? chodzi mi o ten z rysunku, już gotowa aplikacja do sterowania takim napędem. Jak można by to zasilić, choć o poważniejsze sterowanie i skorzystanie z tych wszystkich opcji mogę pomarzyć bez jakiegoś mikrokontrolera.