logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki tani programator obsłuży pamięć EEPROM AT27C256R? Zgodność z 27C256

Schiso 30 Paź 2010 15:29 1541 1
REKLAMA
  • #1 8681313
    Schiso
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Witam
    Tematyka programowania EEPROM-ów jest mi raczej obca, ale potrzebuje zaprogramować EEPROM Atmela AT27C256R.
    Pytanie: Czym? Doszukałem się o programatorze Willem, ale nie doszukałem się w jego możliwościach właśnie tego modelu pamięci. Znalazłem zaś programatory które obsługują także to ale cena jest mało mi przystępna (EasyPro). Czy może istnieją jakieś tańsze rozwiązania zaprogramowania tych kości?

EDIT:

Jak wcześniej pisałem nie jestem w tym specem... Doszukałem się 27C256, mam rozumieć że AT jest tylko oznaczeniem firmy? I wszystkie tym podobne są między sobą całkowicie zgodne?
  • REKLAMA
  • #2 8682591
    Ronin64
    Poziom 35  
    Ocena: 349
    Tutaj masz info o tej pamięci http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc0014.pdf Niestety jest to pamięć jednokrotnego programowania typu EPROM jak wynika z dokumentacji. Ogólnie pamięci różnych producentów są raczej wymienne (rozkład pinów taki sam) ale trzeba mieć na uwadze czas dostępu oraz choćby napięcie programujące.
REKLAMA