logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Astra Kombi - usterka elektryki po demontażu haka holowniczego

crsevolution 26 Wrz 2004 23:03 4428 4
REKLAMA
  • #1 876970
    crsevolution
    Poziom 16  
    Ocena: 32
    Mam następujacy problem. Sprowadziłem Astre Kombi z Niemiec i auto to miało podłączony hak holowniczy. Już w Niemczech był problem tego typu, że jeśli wcisnęło się jednocześnie hamulec i włączyło lewy kierunek - kierunek nie świecił, a na desce zapalała się kontrolka migacza i haku (taka zielona kontrolka na desce). Teraz, kiedy zdemontowałem hak jest taki problem, że jak wcisnę hamulec - na desce świeci się kontrolka tylnego światła przeciwmgielnego, a jak wcisnę hamulec i jednocześnie włączę kierunkowskaz w lewo kierunkowskaz nie świeci, a na desce zapalają się kontrolki tylnego światła przeciwgielnego i kierunkowskazu. Kiedy włącze kierunkowskaz w prawo, przy wciśniętym hamulcu, kierunkowskaz mruga, ale na desce i tak świeci się kontrolka od tylnego światła przeciwgielnego. Z tyłu sprawdzałem przy światłach i nie ma żadnego zwarcia ani nic.
    Ktoś ma jakieś sugestie?
  • REKLAMA
  • #2 876996
    Samochodziarz
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Sprawdz czy kostki wchodzace w oprawy lamp sa dobrze wlozone,czy nie sa zkorodowane.Prawdopodobnie na lewej lampie brakuje dobrej masy-minusa.
  • REKLAMA
  • #3 876997
    bojano
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Dziwne zachowanie się oświetlenia samochodu
    poza złym podłączeniem to brak masy-
    Sprawdz to ewentualnie polącz masę dodatkowym kablem
    bezpośredni do lampy zespolonej
  • REKLAMA
  • #4 877064
    crsevolution
    Poziom 16  
    Ocena: 32
    A która to masa ? Są tu dziwne kolory, a miernikiem nie moge dojść.. 5 na 6 wtyczek ma mase na końcówce (mówię w wsuwce tylnej lampy)
  • #5 877077
    axxx
    Specjalista AGD
    Ocena: 1708
    Witam!!!
    Zazwyczaj w niem .autach masa to kolor brazowy.
REKLAMA