logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows XP - Klucz produktu nie działa po formacie i aktualizacji systemu

kryniu777 31 Paź 2010 19:10 9175 7
REKLAMA
  • #1 8686124
    kryniu777
    Poziom 18  
    Ocena: 11
    Kupiłem Windowsa na podobnej aukcji
    [allegro.pl/pc-licencja-windows-xp-oem-polska-i1286322920.html]

Zaktualizowałem klucz na piracie i było wszytko OK.
    Dzisiaj robiłem format zainstalowałem pirata i zaktualizowałem klucz bo nie mam płyty z Oryg. XP tylko licencje
    Wyskoczyło mi użyty do aktualizacji nowy klucz produktu został już wykorzystany lub jest wykorzystywany obecnie.
    CO jest grane?
  • REKLAMA
  • #2 8686170
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 8686205
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1092
    Z czystej ciekawości przeczytałem opis aukcji i doszedłem do wniosku, że w Twoim poscie brak kilku informacji.
    A tak w ogóle, to może jednak odczekaj do wtorku i skontaktuj się z Microsoftem, bo jakoś nie bardzo widzę szanse, by - w obecnym stanie rzeczy - można Ci było coś innego podpowiedzieć (bez ocierania się o zakazy Regulaminu).
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • REKLAMA
  • #4 8687052
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1072
    Regulamin zabrania podawania linków do Allegro.
    Wg Microsoft to jest nielegalna sprzedaż. Dokładnie są opisane wymogi licencji OEM.

Ogólnie po jakimś dłuższym czasie od rejestracji [+/- ponad pół roku] można to ponownie zainstalować i na tym bazują sprzedawcy.
    Najlepszym sposobem jest rejestracja telefoniczna. Jest najmniej problemowa, można spróbować, nie wymaga rozmów z konsultantem tylko tonowego telefonu - najlepiej stacjonarnego.
    Jeśli to nie pomoże, można spróbować zainstalować system z innym nr i użyć narzędzia Microsoft do zmiany licencji.

Microsoft 810892
  • REKLAMA
  • #5 8688113
    kryniu777
    Poziom 18  
    Ocena: 11
    i pod jaki nr dzwonić w takim układzie??
  • #6 8688163
    adamadi33
    Poziom 43  
    Ocena: 251
    Zostałeś nabity w butelkę przez sprzedawce.Zadzwoń do Microsoft.
  • #7 8688164
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1072
    Start -> wszystkie programy -> akcesoria -> narzędzia systemowe -> aktywacja systemu Windows, po uruchomieniu była możliwość wyboru rejestracji telefonicznej i pojawiał się nr telefonu. Sugeruję przygotować długopis i kartkę. Pada pytanie - skoro OEM - czy oprogramowanie było zakupione z zestawem i przechodzi dalej.
    System generuje kod na podstawie konfiguracji sprzętu, który należy wprowadzić korzystając z klawiatury telefonu. Jeśli wszystko pójdzie OK to automatycznie dostajemy odpowiedź [trzeba zapisać na kartce lub od razu wprowadzać] i mamy aktywowany system.

PS
    Uwaga na zmiany sprzętu wersja OEM przydziela tzw punkty za zmiany konfiguracji wystarczy wymiana karty sieciowej, czy dodanie pamięci i zmiana czytnika, nawet przetaktowanie i aktywacja się włącza. :crazyeyes:

PS
    Można spróbować oryginalnego narzędzia Microsoft do zmiany licencji - głównym celem było dokupienie oryginału i zmiana licencji bez ponownej instalacji. Link poniżej.
    Załączniki:
    • KeyUpdateTool.exe (628.23 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 12673699
    palta
    Poziom 1  
    Chce się o czegoś dowiedzieć. Jestem baardzo słabo rozgarnięta w dziedzinie komputerów. Moja sprawa wygląda tak : w pewnym momencie mój klucz windows przestał działać. Wyświetlił się komunikat że klucz który podaje jest nieprawidłowy bądz został użyty na innym komputerze. Zachodzi dodatkowo podejrzenie że moja licencja została (bez mojej zgody !! ) rozprowadzona. Aktywowałam windows za pomocą systemu telefonicznego. Co dalej - mój klucz będzie chodził następnym razem ? czy dalej trzeba będzie przez system telefoniczny? Mój brat mówi że aktywacja telefoniczna ma limit i można w ten sposónb aktywować tylko kilka razy. Jak się dowiedzieć co jest grane z tym kluczem ?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kluczem produktu Windows XP, który przestał działać po formacie i aktualizacji systemu. Klucz został zakupiony na aukcji, a po wcześniejszej aktualizacji na piracką wersję systemu, pojawił się komunikat o jego wykorzystaniu. Użytkownicy sugerują kontakt z Microsoftem oraz rejestrację telefoniczną jako potencjalne rozwiązania. Wskazują również na ryzyko związane z nielegalnym zakupem licencji OEM oraz na ograniczenia aktywacji telefonicznej, które mogą wystąpić po kilku próbach. Dodatkowo, podano informacje o konieczności zachowania ostrożności przy zmianach sprzętowych, które mogą wpłynąć na aktywację systemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA