logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6303c Contact Service - problem po wyłączeniu i włączeniu telefonu

slawcio81 02 Lis 2010 13:05 4231 9
REKLAMA
  • #1 8692596
    slawcio81
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witam. Trafiła do mnie nokia 6303c z CS. Telefon się bez problemu fleszuje się po Fbusie Jafem, MX-Keyem, Ufs z HWK. Tak samo bez problemowo fleszuje się po usb Phoenixem i Universalem. Jak sprzęt jest podłączony Fbusem do boxa i dam Normal Mode to się uruchamia i pod kabelkiem sobie działa. To samo jest jak następuje reset i pierwsze uruchomienie po wymianie softa po usb. Natomiast po wyłączeniu telefonu i ponownym włączeniu pokazuje Contact Service. Ktoś ma jakiś pomysł? Pm jeszcze nie ruszałem. Soft wrzucam najnowszy 10.12. W załączniku jest info o telefonie z Mx-Key po przycisku Scan z lewej a z prawej Self Test (kamera jest całkowicie wyjęta).

Nokia 6303c Contact Service - problem po wyłączeniu i włączeniu telefonu
  • REKLAMA
  • #2 8692759
    trzmi3lu
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    siema
    Nie chce Cię martwić ale to jest SL3 i póki co nie ma solucji na naprawę CS.
    Może to wina HW (po upadku lub zalaniu) sprobuj podgrzac Avilme moze coś pomoze.

pozdrawm
  • REKLAMA
  • #3 8692784
    slawcio81
    Poziom 12  
    No niestety SL3. Ale dziwne że po pierwszym uruchomieniu po wrzuceniu softa po usb wszystko działa dopóki telefonu nie wyłącze. Zalany nie był. Wygrzeje Avilme zobaczymy
  • REKLAMA
  • #4 8692799
    trzmi3lu
    Poziom 17  
    Podłacz go na zasilaczu a nie na baterii i zobacz co bedzie, moze z zasilaniem ma problem.
  • #5 8692816
    slawcio81
    Poziom 12  
    Na zasilaczu jest niestety to samo. Dałem napięcie 4,5V i linie BSI
  • #6 8692837
    trzmi3lu
    Poziom 17  
    Jeżeli na selftest masz:
    EAR_DATA_LOOP Y !failed !
    to jest na 90% wina HW.
    Możesz podgrzać Avilma, Betty ew. przekulkowac. Zapytać klienta co się stało z fonem ;).
    Spróbuj jeszcze flashowac go mxem ale zanacz mu przy flashowanu "Force 128K".

jak coś to pisz na GG postaram sie pomóc.

pozdrawiam
  • #7 8693524
    slawcio81
    Poziom 12  
    Wygrzanie Avilmy i Betty niestety nic nie pomogło, jest dokładnie tak samo. Po wygrzaniu wgrywałem soft z zaznaczonym "Force 128K". Ktoś ma jakiś pomysł jeszcze? Warto walczyć softowo? Może z pm coś da rade zrobić
  • #8 8694506
    wgmmmx
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    No sprobuj zrob autoryzacjie SX4 i wgraj filed 1 i 309 jak nie pomoze to juz napewno HW jak SX4 autoryzacja sie nie zrobi to SW uwalone certyfikaty ale to jest do naprawy tylko z org RPL z noki a to koszt 200zl wiec raczej odpada bo tel warty 300zl
  • REKLAMA
  • #9 8697491
    ZAHYR
    Poziom 33  
    Ocena: 178
    EAR_DATA_LOOP Y !failed ! wskazuje na uszkodzenie zasilania. Na początek podmień avilme.
  • #10 9744865
    ziome3eknh
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    Witam przepraszam, że rozgrzebuję temat ale mam podobny problem z tego co zauważyłem to telefon pływał. Wyczyściłem go wanienka ale problem jest z zasilaniem. jeśli wyłączę telefon lub wyjmę baterię wyskakuje od razu contact service. Tylko postawienie softu na dead phone daje rade i działa. Jeśli bateria się nie rozładuje to można normalnie korzystać z telefonu. Wszystko działa już dobrze. Gdzie znajduje się avilme ? i ile by kosztowała naprawa w serwisie bo nie lutowałem z tym telefonem i nie jestem pewien czy podołam. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Nokia 6303c, który po wyłączeniu i ponownym włączeniu wyświetla komunikat "Contact Service". Telefon działa poprawnie po wgraniu nowego oprogramowania, ale problem pojawia się po jego wyłączeniu. Użytkownik próbował różnych metod flashowania, w tym przez FBUS i USB, oraz podgrzewania komponentów, takich jak Avilme i Betty, jednak bez skutku. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może być związany z uszkodzeniem sprzętowym, zwłaszcza zasilania, oraz proponują dalsze testy, takie jak autoryzacja SX4 i sprawdzenie linii BSI. Wskazano również na możliwość naprawy certyfikatów, co wiąże się z kosztami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA