logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SAMSUNG ML1640 - Buczenie i problemy z czujnikiem papieru, co wymienić?

KaW 04 Lis 2010 17:19 1416 3
REKLAMA
  • #1 8701856
    KaW
    Poziom 34  
    Ocena: 306
    Ta drukarka po ok. pół roku uzywania zaczęłą się wzbudzać .Polega to na tym ,że po włączeniu , wykonuje swoje czynnośći przygotowawcze i nagle w trrakcie tej rutynowej czynność strasznie buczy .
    Wtedy odkrywam pokrywki jakie są i metoda nacisku i docisku staram się
    jakoś poprawić ten styk ruchomy.
    Ponad-to, nawet jak się włoży papier to swieci się jej czerwone światełko .Dopiero jak się dociśnie czarne detale plastykowe na wierzchu pudła to jakiś styk "łapie " i drukarka startuje do rutynowego mieszania i grzania bębnów .
    Jesli w miedzyczasie wydruku żadnego nie ma -to można ją naciskać od nowa ...
    Aby coś wydrukowała trzeba ja trzymać naciśniętą -z siła ok.2kG -wtedy jest w stanie cos wydrukować .Czy ktoś ma możę jakiś schemat tej pasjonującej mnie drukarki ? Proszę o pomoc co wymienić? Ona kosztowała ok.250zł.!!!!!!
  • REKLAMA
  • #2 8702835
    serwek
    Poziom 26  
    Ocena: 261
    Witam
    1. Nie ma czegoś takiego jak cytuję:"...do rutynowego mieszania i grzania bębnów..."
    2. Na górze pod obudową górną znajduje się zespół lasera (jeśli dobrze pamiętam...)
    Możliwe zwarcie, kabli zasilających i pryzmat nie może wystartować, wkręcić się w ruch obrotowy) Powinno być słychać świszczący, bardzo cichy szum pryzmatu lasera. (jak mówi moja pociecha - startuje silnik odrzutowy... ;) )
    3. Sugerował bym demontaż obudów.
    Mieliśmy (kolega naprawiał) dość niecodzienny przypadek w podobnej drukarce (Samsung ML1610)
    Myszka zrobiła sobie posłanie tuż koło zespołu lasera, pod obudową górną. Oczywiście z głodu (lub nudów... ;) ) zajęła się przeżuwaniem kabelków i wszystkiego dookoła.
    Może jest podobnie.... idzie zima, zimno , zwierzaki szukają ciepłych kryjówek... ;)
    Pozdrawiam
    "serwek" ;)
  • REKLAMA
  • #3 8703646
    KaW
    Poziom 34  
    Ocena: 306
    Dziekuje za odpowiedź -u mnie nie ma myszek .A to wzbudzanie się to chyba taki styk z tyłu ,który źle styka .Po prostu -drukarka zrobiona jest z byle jakiego tworzywa i ono się "uspokaja " i po roku sezonowania /minimum/,ono się "rusza" .
    Dlatego ma drukarka taka niska cenę i tzw ładunek "rozruchowy" na 700 stron /tylko/.
    Napisałem to aby przestrzec innych -niech nie kupują podobnych "drukarkopodobnych" wyrobów -po prostu szkoda pieniędzy -bo one nie sa nam dane jako "rozruchowe" .Nasze pieniadze nie sa złym srodkiem płatniczym -wadliwym .
  • #4 8703654
    rys57
    Moderator
    Ocena: 436
    Dalsza dyskusja chyba nie ma sensu. Temat zamykam.
REKLAMA