Po wymianie sterownika MR silnika 541 w Actrosie (950.046) z 98 roku, dzieje się następująca rzecz:
Na postoju pedał gazu pracuje prawidłowo, silnik rozpędza się tępo (ograniczenie momentu)
Na postoju ale z włączonym biegiem i wciśniętym sprzęgłem nadal ma ograniczenie momentu (tak nie powinno być ale pedał gazu działa)
Po przejechaniu kilku metrów działa tylko tempomat do 800 obr/min pedał gazu pojawia się po wyłączeniu zapłonu na conajmniej 30 sek.
Usterek nie ma żadnych, sterownik silnika od takiego samego typu silnika. Może fr wysypał się? W wartościach sprawdzanych nic nie zgłasza ograniczenia momentu. Wartości pedału zmieniają się od 17 do 63
Położenie sprzęgła działa prawidłowo.
Nie sprawdzałem jeszcze z odłączonym tacho i na starym sterowniku (uszkodzony stopień końcowy PLD-zimny działa)
Ma ktoś jakiś pomysł na tą usterkę?
Usterek nie ma żadnych, sterownik silnika od takiego samego typu silnika. Może fr wysypał się? W wartościach sprawdzanych nic nie zgłasza ograniczenia momentu. Wartości pedału zmieniają się od 17 do 63
Położenie sprzęgła działa prawidłowo.
Nie sprawdzałem jeszcze z odłączonym tacho i na starym sterowniku (uszkodzony stopień końcowy PLD-zimny działa)
Ma ktoś jakiś pomysł na tą usterkę?