logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MicroSata - przejściówka. Najtańszy sposób na połączenie?

Kojot89 07 Lis 2010 10:44 1296 4
REKLAMA
  • #1 8712512
    Kojot89
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Wymontowałem z uszkodzonego laptopa dysk twardy, z końcówką microSATA. Zrobiłem kopię zapasową większości danych, ale są na dysku pliki, które jeszcze chciałbym zgrać. Niestety nie mam gdzie tego dysku podłączyć. Mam dostęp do komputera stacjonarnego z łączem ATA i do laptopa z zewnętrznym portem ESATA. Myślałem o jakiś przejściówkach, może polecicie jakiś najtańszy sposób żeby go gdzieś podłączyć?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 8724074
    Kojot89
    Poziom 9  
    Być może wprowadzono mnie w błąd i jest to zwykłe łącze SATA.
    Z tego co widzę ma 7 pinów na dane i 15 pinów na zasilanie, ale nie wiem jakie wymiary ma typowe złącze SATA. Jeśli chodzi o to, które ja posiadam ma - około 14mm złącze na dane, około 24mm złącze na zasilanie (nie liczę długości samej płytki z pinami, ale całe miejsce na wtyczkę). Jeśli ktoś ma na wierzchu typowe złącze SATA stosowane w komputerach i mógłby to zmierzyć to byłbym wdzięczny :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 8724126
    @GUTEK@
    Poziom 31  
    Ocena: 367
    To zwykłe SATA, zasilanie + dane.
  • #5 9443127
    Kojot89
    Poziom 9  
    Okazało się, że to zwykłe SATA, podpiąłem dysk do magistrali SATA u znajomego i udało się zgrać dane. Dzięki za odpowiedzi.
REKLAMA