Witam.
Jaki telewizor Led będzie najlepszym rozwiązaniem, podłączając go pod komputer.
Rozmyślam nad 32 cale, ewentualnie 40.
Co z smużeniem itp?
Czekam na opinie.
Wybrałbym LED, polecam samsunga, porównywałem z LG i na pierwszy rzut oka: samsung nie ma rozmazanego obrazu patrząc z bliska, czarne to czarne, a w przypadku LG były kreski w kolorach RGB, mało widoczne ale z bliska owszem. 3 telewizory LG mialy ten sam efekt. Samsung oczywiście 100Hz, między 60 a 100 widzę różnicę.
UE37B6000 Dokładnie ten model. Obraz wyśmienity, podłączony do komputera poprzez kabel hdmi, lepiej wyświetla niż monitor.
Jak coś komuś doradzasz to pisz poprawnie a nie to, co lepiej brzmi.
To nie jest telewizor LED.
To jest LCD z podświetleniem LED czyli od "zwykłego" LCD-ka różni się tym że podświetlają go diody LED. Jakość z tym wypadku niewiele odbiega od "zwykłego" LCD-ka np LE40C650 a cena jest wyższa. No i możesz zaszpanować jego grubością.
W sklepie powiedziano mi, że to led, porównałem i kupiłem więc mogę polecić.
Witam.No to chyba zrobili cię w bambuko .Typowe ekrany LED znajdują się na budynkach i służą jako banery reklamowe lub są wykorzystywane w celach informacyjno-reklamowych na stadionach ,o cenie lepiej nie mówić bo przekracza ona kilkaset tyś zł a nawet przy większych rozmiarach i 1mln zł .Twój TV to typowe LCD z krawędziowym podświetlaniem LED http://www.evertiq.pl/news/3369 , a że marketingowcy wciskają kit z tą nową technologią to inna sprawa .Zawsze możesz powiedzieć że masz prawie TV LED Ale prawie robi dużą różnicę. . Pozdrawiam
Dodano po 9 [minuty]:
motocyklista napisał:
A produkty Sonego albo inne marki szukam czegoś naprawdę dobrego.
W tej chwili to nie to Sony które tworzyło trinitrony , całość produkcji pochodzi z dalekiego wschodu , ale na pewno nie z Japonii .A co jest w środku , lepiej nie dociekać bo można dostać zawału że tyle kosztuje ...znaczek Sony http://www.evertiq.pl/news/3628 można tylko przypuszczać że z jakością na pewno nie będzie lepiej ale za to TV Sony będą tańsze .Pozdrawiam
A produkty Sonego albo inne marki szukam czegoś naprawdę dobrego.
To że na przodzie TV będzie logo Sony nie oznacza że będziesz miał lepszy TV od kogoś kto ma Samsunga czy Toshibę.
Tak się składa, że Samsung to dość dobra marka jako producent LCD-ków a od Soniaka tańsza. Nie zawsze droższy jest lepszy.
kamera, dobrze piszesz, aczkolwiek ja dodam jeszcze, że to nie tylko celowe wciskanie ludziom kitu.... spory procent sprzedawców z "wiodących" sklepów RTV nie ma pojęcia co sprzedaje... niestety.
Obudowa SONY, a w środku ORION, OTAKE, Funai, albo jeszcze coś innego.
Chociaż zaglądając do kilkuletniego CRT SONY Trinitron to widzę tylko kineskop SONY, a reszta podzespołów to głównie PHILIPS i trochę TOSHIB'y. Z SONY nic tu nie ma
Obudowa SONY, a w środku ORION, OTAKE, Funai, albo jeszcze coś innego.
Chociaż zaglądając do kilkuletniego CRT SONY Trinitron to widzę tylko kineskop SONY, a reszta podzespołów to głównie PHILIPS i trochę TOSHIB'y. Z SONY nic tu nie ma
Jak miałem jakieś 10 lat to mój ojciec kupił Sony Trinitron 14". Ten telewizor działa do dziś a używa go babcia. Jedyne co wysiadło to już za użytkowania babci po 15-tu latach bezawaryjnego działania.... przycisk on/off czyli potocznie włącznik. Wysiadł bo babcia się bała że jak wyłączy tylko z pilota, to się TV może zapalić i tak cykała tym "pstryczkiem".
Otworzyliśmy z ojcem ten TV a w środku....... wyłącznie SONY i NEC wtedy także bardzo wiodąca firma.
Telewizor jak mówiłem działa do dziś ale takich rzeczy się już nie produkuje.
Może miałeś oryginał z Japonii bo ten o którym pisałem był montowany w Hiszpanii.
W Polsce też były montowane CRT SONY, ale nie mam pojęcia gdzie konkretnie.
Witam. Mam dwa TV LCD firmy Sharp i ob są ok, mają podświetlenie świetlówkowe. TV z podświetleniem LED ma bardziej kontrastowy obraz i lepsze kolory. Ekrany w TV Sharp są produkowane w Japonii i TV, jako jedyne mają napis z tyłu "Made in Japan". Polecam Ci TV Sharpa typu Quatron i ma on widocznie lepszy obraz. Najlepiej idż do salonu TV i sam porównaj a także wybierz odpowiednią wielkość ekranu.Pozdrawiam- Zygmunt.
Witam. Mam dwa TV LCD firmy Sharp i ob są ok, mają podświetlenie świetlówkowe. TV z podświetleniem LED ma bardziej kontrastowy obraz i lepsze kolory. Ekrany w TV Sharp są produkowane w Japonii i TV, jako jedyne mają napis z tyłu "Made in Japan". Polecam Ci TV Sharpa typu Quatron i ma on widocznie lepszy obraz. Najlepiej idż do salonu TV i sam porównaj a także wybierz odpowiednią wielkość ekranu.Pozdrawiam- Zygmunt.
Witam .Ale żeś wymyślił z tą Japonią Kilka modeli jest robionych "składanych" w TPV w Gorzowie np.320e .W Japonii nie jest robiony żaden TV dostępny w Europie , a matryce używane w produkcji TV Sharpa mogą być różnych producentów np.AUO .LG ,CMO itd .O tym jaki masz panel możesz się dowiedzieć wchodząc w CSM menu TV .
Nabyłem Samsunga UE40B6000 w nocy widoczne jest nierówne podświetlenie jaśniejsze 4 plamy na matrycy z lewej strony oraz w rogach czy to normalne ?? bo zastanawiam sie nad reklamacją ?
Niestety normalne. Taka to "uroda" LCD-ków z podświetleniem krawędziowym LED.
Już kilka razy na forum pisałem że lepiej pomimo wszystko kupować tradycyjne LCD.
Jaki typ matrycy w telewizorze daje największa rozdzielczość - lcd, led, plazma, czy 3d be użycia okularów? W telewizorze z jakim typem matrycy obraz będzie najlepszy przy tej samej wielkości?
zadałeś wiele pytań w jednym pytaniu.
Największą rozdzielczość ma Sharp Quattron bo ma 8 mln subpikseli - konkurencja ma 6 mln.
Każdy 3 D przy okularach ściemnia obraz . I tu też Sharp przewodzi bo największą dynamikę na rynku w matrycach X generacji.
Modele 3 D bez okularów w telewizorach a sprzedaży komercyjnej ma Philips i Toshiba . Sharp wprowadził pierwszy 3D w aparatach , konsolach i tabletach - ale na razie w Japonii.
W dyskusji poruszono wybór telewizora LED o przekątnej 32-40 cali do podłączenia z komputerem. Użytkownicy polecają markę Samsung, zwłaszcza model UE37B6000, ze względu na jakość obrazu i brak smużenia. Zwracają uwagę na różnice między telewizorami LED a LCD z podświetleniem LED, podkreślając, że wiele modeli LED to w rzeczywistości LCD. Wspomniano również o telewizorach Sharp, zwłaszcza modelach Quatron, które oferują lepszą jakość obrazu. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami z podświetleniem krawędziowym LED, które może powodować nierówności w oświetleniu. Wskazano na problemy z jakością telewizorów Sony, które mogą być montowane z tańszych komponentów. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.