Witam !
Poszukuje schematu lub adresu gdzie jest schemat do radiomagnetofonu RMS 475.
Z góry serdecznie dziekuje.
Poszukuje schematu lub adresu gdzie jest schemat do radiomagnetofonu RMS 475.
Z góry serdecznie dziekuje.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tampicia z tpsa napisał:JESLI CHCESZ GO PRZESTROIC TO MASZ WSKAZÓWKI
będziesz miał z tym radiem dużo kłopotu. Jest do tego potrzebny koniecznie miernik częstotliwości.Radio ma bardzo dziwny układ głowicy i kapryśny jest przy przestrojeniu potrafi się wzbudzać i jest ciężko pokryć cały zakres, życzę powodzenia!..
yaurent napisał:picia z tpsa napisał:JESLI CHCESZ GO PRZESTROIC TO MASZ WSKAZÓWKI
będziesz miał z tym radiem dużo kłopotu. Jest do tego potrzebny koniecznie miernik częstotliwości.Radio ma bardzo dziwny układ głowicy i kapryśny jest przy przestrojeniu potrafi się wzbudzać i jest ciężko pokryć cały zakres, życzę powodzenia!..
Święta prawda -jest tylko jeszcze jedno radio ,które przebija głupotą rozwiązań konstruktorskich rzeczonego RMS475 i też jest to któryś z RMS ,tyle że wyszedł w 2 odmianach i na szczęście ta "głupsza" wersja jest rzadziej spotykana (bodajże 451). Wspomnę tylko ,że kondensator filtra pośredniej był wykorzystany jako część obwodu rezonansowego stopnia wcz. A co do RMS475 to tylko raz go robiłem ,a każdego następnego odsyłałem do diabła...... -może dlatego ,że nie lubię robić kaszany.Andrew to już będzie coś jak Ci się uda to zrobić w miarę porządnie .....
levyblok napisał:Zmieniłem tylko C 312 na 22 pf i wtedy dwie skrajne wskoczyły na środek skali.