logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd ładowania plików Ntfs.sys i setupdd.sys w Windows XP

Lagun 13 Lis 2010 09:10 1783 5
REKLAMA
  • #1 8737074
    Lagun
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam:)
    Wczoraj wyświetlił mi się komunikat podczas odpalania
    Nie można uruchomić systemu Windows, ponieważ nie znaleziono pliku:
    System32/Drivers/Ntfs.sys
    lub jest uszkodzony.

Włożyłem od razu płytkę Windowsa, lecz niestety tutaj drugi błąd

Nie można załadować pliku setupdd.sys.

Kod błędu to 4.

Instalator nie może kontynuować. Naciśnij dowolny klawisz, aby zakończyć.

I powiedzcie mi szybko, co tu teraz. Musze zrobić ten komputer dosyć szybko.
    Próbowałem z paru płyt CD i DVD - nic. Wymieniłem taśmę do dysku i też nic. Nie mam pojęcia co teraz zrobić. Nawet jak sformatować :(

Ja zaś proszę byś szybko zmienił tytuł, tak by był zgodny z tym o czym w pkt 11 i 11.1 Regulaminu mowa oraz - to również treści dotyczy - usunął slangowe wyrażenia (pkt 10.9). Nadto Twe zamiłowanie do używania wielokropka nie jest uzasadnione normami językowymi(pkt 15), "przy okazji" i te kilka błędów ortograficznych czy z niechlujstwa wynikających popraw. [M]
  • REKLAMA
  • #2 8737154
    Ciapol
    Poziom 25  
    Ocena: 33
    Ja spróbowałbym podstawić nowy/inny (czyt. sprawny) napęd. Często zdarzają mi się takie przypadki. Najczęściej jest to wina napędu. Później dopiero szukam winnych wśród dysku, taśmy etc.
  • REKLAMA
  • #3 8737204
    lysy1980
    Poziom 33  
    Ocena: 316
    Sprawdź pamięć np. memtest86+
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 8745017
    Lagun
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Napęd dobry.
    Jest tak, że raz odpala. Po wyłączeniu nie odpala, 15 restartów i znów chodzi i tak w kółko... Wygląda na dysk, ale sprawdze wyciagając ramy, chyba ze jest jakis inny problem tego.
    Jest sukces że mam dostęp do Windowsa:)
  • #6 8746255
    modrih
    Poziom 20  
    Ocena: 29
    Przeskanuj dysk twardy w poszukiwaniu Bad sektorów bądź sektorów które mają bardzo długi czas dostępu. Proponuje przelecieć dysk MHDD.
REKLAMA