logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

laptop HP Presario CQ56 - odwrotnie działa klawisz Fn

kosmo12 16 Lis 2010 13:27 21599 5
REKLAMA
  • #1 8750519
    kosmo12
    Poziom 2  
    Witam mam problem z klawiatura w moim laptopie HP.
    Otoz polega on na tym, ze laptop zachowuje sie tak jakby byl w nim non stop wcisniety klawisz fn, jak go wcisne to wtedy zachowuje sie jakby nie byl wcisniety, czyli dziala na odwrot. To bardzo utrudnia sprawe nie moge np normalnie wcisnac f9, bo wtedy zmiejsza mi sie glos z glosnikow, nie moge wcisnac normalnie f2 bo wtedy jasnosc ekranu mi sie zmiejsza. Dopiero jak wcisne fn+f2 to wtedy jest tak jakbym nadusil na samo f2. Nie wiem co robic to nowy laptop ma zaledwie 4 dni i pojawiaja mi sie takie glupie problemy. Laptop ma windowsa 7 home edition oryginalnego. Z gory dzieki za pomoc, pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 8761919
    greep
    Poziom 19  
    Ocena: 38
    Sprobuj tych kombinacji (przytrzymaj rownoczesnie na kilka sekund)

Dell = Fn + F4
    Compaq = Fn + ScrLk
    Lenovo = FN + Num Lock
    IBM Thinkpad - Shift + Scroll Lock Num

Others:
    Fn + F11
    Ctrl + F11
    Fn + Num Lock
    Fn + Shift + Num Lock

Lub wylaczyc z poziomu BIOSu:
    http://www.daniweb.com/forums/thread77667.html

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=dk&lc=da&dlc=da&docname=c02035108
  • REKLAMA
  • #3 8761938
    masterofhardcore
    Poziom 12  
    Ocena: 25
    zainstaluj jeszcze raz sterowniki klawiatory,tez tak mialem w compaqu evo i po reinstalacji wszystko bylo ok
  • REKLAMA
  • #4 11613890
    soadfan
    Poziom 15  
    Ocena: 25
    Wiem, że minęło ponad dwa lata od ostatniego postu. Wiem również jak pomóc, otóż żeby to zmienić należy w BIOSie zmienić ustawienie z Fn always on na always off. Sam z tym miałem problem.

Mam nadzieję, że w przyszłości komuś to jeszcze pomoże.
  • REKLAMA
  • #5 11917440
    Kajtek_170
    Poziom 22  
    Ocena: 32
    U mnie na klawiaturze był podobny problem, z tym ze fn czy był naciśnięty czy nie zawsze działał. okazało się ze przez przypadek nacisnąłem na klawiaturze przycisk "fn lock" o istnieniu którego nawet nie maiłem pojęcia. Pozdrawiam
  • #6 12317219
    wimich
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    U mnie wystarczyło nacisnąć zwyczajnie Num Lock. Włączyłem go jak podpiąłem zewnętrzną klawiaturę.
REKLAMA