logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Win7 - drukowanie PDF na HP LJ5p przez USB-LPT, błąd i niepełny wydruk

nurek68 17 Lis 2010 14:04 3348 3
REKLAMA
  • #1 8754824
    nurek68
    Poziom 10  
    Witam
    Mam problem z drukowaniem plikow pdf pod win7, drukarka hp LJ5p jest podpieta kablem usb-lpt do laptopa. Normalnie pliki doc, txt, ods i inne drukuje bez wiekszego problemu ale dzis probowalem wydrukowac pdf i pokazuje w pm dosyc dziwnie... plik 250kb jako 2,46mb i bardzo dlugo czeka... pozniej wychodzi z drukarki strona na ktorej jest poczatek wydruku, jakies 2-3cm a dalej pusta kartka i system melduje, ze nie moze wydrukowac tego pliku z powodu bledu.
    zastanawiam sie gdzie lezy problem, laptop "odvirowany", acrobat swiezo po update i tez to samo :(
  • REKLAMA
  • #2 8754960
    witoj
    Poziom 30  
    Ocena: 138
    Spróbuj innym programem np.Foxit Readerem.
  • REKLAMA
  • #3 8758877
    Grzesiek002
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    pdf zablokowany przed drukowaniem.... są takie, spróbuj innym programem, foxti to dobry pomysł
  • #4 9254205
    Marek2011
    Poziom 10  
    Mam ten sam problem. Kupiłem przejściówkę LPT-USB do podłączenia drukarki HP DJ 690C do laptopa z Win 7. Drukarka z innym PC poprzez port LPT drukuje, z laptopem przez przejściówkę drukuje zawsze tylko 5 cm od góry, a potem pojawia się błąd. Niezależnie od programu, z którego się drukuje: Acrobat, Word itp. To nie pdf jest zabezpieczony przed drukowaniem, to wina podłączenia drukarki.
    Czy ktoś ma poważne propozycje, jak ten problem rozwiązać z przejściówką LPT USB? Może ktoś rozwiązał ten problem?

Rady typu: kup sobie nową drukarkę z USB, PDF jest zabezpieczony, kup sobie inną przejściówkę, albo od razu kilka innych, masz mało atramentu w cartridgu, WIN 7 jest nielegalny lub drukarka jest kradziona można sobie podarować...

Marek
REKLAMA