logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP LaserJet 5L - przestała drukować poprzez przejściówkę LPT->USB

dragonix11 05 Mar 2012 20:09 1786 4
REKLAMA
  • #1 10638351
    dragonix11
    Poziom 10  
    Drukarka podłączona poprzez przejściówkę LPT->USB
    Świetnie działała po czym zaczęła drukować jedną poziomą linię dziwnych znaczków.
    Błąd tonera odpada- poprzez przycisk w drukarce drukuje b ładnie stronę testową.
    Po przesłaniu str test z komputera następuje szybkie pobranie papieru i zmarnowanie wszystkiego co jest w podajniku.Ponadto w pasku zadań drukarki znajduje się informacja, że cała str zajmująca 192kb przesłane do drukarki zostało zaledwie 72kb i tak za każdym razem.
    Wcześniej drukowała pdfy bez zarzutu na tym skromnym 1MB, nagle przestała, aby po roku od tego faktu przestała już drukować wszystko prócz tej swojej str testowej.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10638617
    Awdeg
    Poziom 26  
    Ocena: 43
    Są takie możliwości albo przejściówka,albo formater,albo sterownik.Podłącz ją do innego komputera i sprawdź. Nic nie piszesz pod jakim systemem pracuje. Ja byn zaczął od podłączenia pod LPT w jakimś starym komputerze pod WXP i będziesz miał jasność co do drukarki
  • REKLAMA
  • #3 10638787
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1524
    dragonix11 napisał:
    Wcześniej drukowała pdfy bez zarzutu na tym skromnym 1MB, nagle przestała

A z innych programów drukuje? Zmień wersję acrobata
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #4 10638794
    dragonix11
    Poziom 10  
    po xpekiem i pod windą 7
    muszę jakiś komputer wykopać żeby podłączyć pod lpt
  • #5 10790011
    dragonix11
    Poziom 10  
    Drukareczka drukuje bezbłędnie wszystko, nawet zdjęcia i duże książki w pdfach na kompie stacjonarnym pod xp.
    Więc przejściówka usb/lpt tylko jaką nową kupić?
    przydałaby się może też i pamięć do niej poza tym potrzebuje pamieci do laptopa nietypowej bo pracującej jedynie pod 533mhz, nie interesuje mnie 533/667mhz, najlepiej w ilosci 2gb
REKLAMA