logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlock z Motorola T191 i schemat kabla COM?

3miel 30 Wrz 2004 21:50 1522 6
REKLAMA
  • #1 884919
    3miel
    Użytkownik obserwowany
    Wiatm,

Mam kilka pytań:
    1) Czy istnieje jakiś kalkulatro do sciagnięcia SIMlocka? Jeżeli tak to proszę pliczek.
    2) Ma moze ktoś schemat do kabla z portem COM? bo mam kabelek ale jak się przyjrze wtyczce COM to tylko w niektórych jest metalowe dziurki.

----------------   
      \ o o o o o  /
        \ o o o o /
         -------

i teraz pierwsze 4 w górnym rzedzie są mtalowe i przedostatni w dolnym rzedzie.

czy bedzie pasować?

najlepiej jaki schemat.

3) mam popsujte gniazdo ładowania i chciałbym się dowiedzieć czy moge bezpośrednio z łądowarki (albo z baterii) ładowac akumulator?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
    Pozdrawiam,
    3miel
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 885257
    Kristoff10
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 54
    Niepolecam ładowania bezpośrednio baterii bez telefonu.
  • #4 885365
    3miel
    Użytkownik obserwowany
    czy może batera przez to sie zepsóć albo cos w tym ordzaju?
    A może trzeba jakis ukłądzik żeby można było bezpośrednio z łądowarki do tego układu a z tego ukłądu do baterii?
    Czy jest gdzies taki schemat?

Dziki za schemat :)
    Tylko mam jeszcze pytanie. czy jest konieczne zęby był tam ten układ scalony?

I czy można djąć simlocka bez kabla?
  • REKLAMA
  • #5 885403
    waldem67
    Poziom 13  
    Bez kabla simlocka nie można zdjąć.
  • REKLAMA
  • #6 885429
    3miel
    Użytkownik obserwowany
    to poszukam kabla :)

mam pytanko. Mam notes elektroniczny SHARP EL-6850 i jest w nim kabel (wtyczka jesttroche inna) ale jest w nim taka kosteczka. i szastanawaim się czy to ni jest przypadkiem to czego potrzebuje. moze mieliści z tym styczność? wątpie w to ale może akurat. niestety w sieci nie znalazłem do teog kabl schematu :(
  • #7 887372
    3miel
    Użytkownik obserwowany
    zAŁATWIŁEM WTYCZKI :)

teraz pytanie co tego kabla. tam jest taki ukłąd. i Jest coś takiego jak:

78L05
    --------------------
    | Vin          Vout |
    --------------------

i 

----------
    --|         |--
    --|         |--
      |         |
    --|         |--
    --| Max 3232|--
      |         |
    --|         |--
    --|         |--
       ----------

i tera co oznacza te pierwsze i te drugie?

POMÓRZCIE PROSZĘ!!!!!

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy zdjęcia simlocka z telefonu Motorola T191 oraz schematu kabla z portem COM potrzebnego do tego celu. Użytkownik pyta o istnienie kalkulatora do zdejmowania simlocka oraz o schemat kabla COM, zwracając uwagę na rozmieszczenie metalowych pinów we wtyczce. W odpowiedziach wskazano stronę z informacjami o kablach do telefonów (gsmhacking.com) oraz podkreślono, że zdjęcie simlocka bez kabla jest niemożliwe. Poruszono także temat ładowania akumulatora bezpośrednio z ładowarki lub baterii, co jest odradzane ze względu na ryzyko uszkodzenia. W dalszej części autor pyta o konieczność stosowania układu scalonego w układzie ładowania oraz o znaczenie elementów 78L05 (stabilizator napięcia) i MAX3232 (konwerter poziomów sygnału RS-232) w kablu. Wspomniano również o kablu z notesu elektronicznego SHARP EL-6850, jednak brak jest potwierdzenia jego kompatybilności z telefonem Motorola T191.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA