logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błędy przy instalacji gier na PC z Win XP, Intel Q6600, GeForce 9500GT, GA-31M

Suszotron 18 Lis 2010 13:30 1131 9
REKLAMA
  • #1 8758729
    Suszotron
    Poziom 10  
    Witam.
    Mam następujący problem.

Instalując niektóre gry wyskakują mi błędy, albo przerywa instalacje bez wyświetlania jakiejkolwiek informacji. Podobnie jest z niektórymi grami mimo prawidłowej instalacji sie nie uruchamiają, wyskakują jakieś błędy z kosmosu.
    Nie pomagają żadne formatowania dysków, ponowne instalowania systemu.
    Mam ten sam sprzęt co kolega (zakupiony na tej samej aukcji, różniący sie tylko obudową) i u niego jest wszystko ok.
    Dysk miałem wymieniany na gwarancji, poprzednio miałem SEGATE 500gb i też problem występował.

Ma ktoś jakieś pomysły co to może być???
    Może wina taśm, biosu płyty głównej bądź czegoś innego, szczerze nie mam zielonego pojęcia.
    Prosze o pomoc.

Parametry mojego PC:
    System - win xp pro 32bit
    procek intel Q6600 4x2,4GB
    Płyta główna GigaByte GA-31M
    Godram 2GB 800MHZ
    Graf Nvidia GeForce 9500GT
    Dysk twardy samsung 500GB
  • REKLAMA
  • #2 8758768
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Masz komputer bez zasilacza?
  • REKLAMA
  • #3 8758781
    Suszotron
    Poziom 10  
    Zapomniałem podać :D
    lion 400W
  • REKLAMA
  • #4 8758804
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1101
    To teraz jeszcze doprecyzuj te "jakieś" i "kosmiczne" błędy, bo bez tego zostaniesz do wróżki odesłany.

Przy okazji podaj i konkretną informację o XP - były do niego trzy SP.

W podglądzie zdarzeń sprawdzałeś (sekcja Aplikacja, a może i System), czy jakichś danych umożliwiających diagnozę problemu nie da sie wyłuskać?
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #5 8758923
    Suszotron
    Poziom 10  
    Nie mam większości tych gier co mi nie działały, wiem że to były różne błędy

Błąd transferu składnika czy coś takiego, wyskakują też błędy typu że plik uszkodzony mimo iż na innych pc instaluje sie bez problemu (tyczy sie to też plików spakowanych winrar), inne instalacje sie po prostu przerywają w polowie bez żadnych informacji.

wind xp SP3, sterowniki do kart i płyty itp itd aktualne
  • #6 8758947
    Matuzalem

Poziom 43  
    Objaw "uszkodzonego" pliku archiwum dość często jest powodowany błędami pamięci. Przetestuj RAM (mamtest z bootowalnego nośnika - co najmniej jedno przejście, o ile wcześniej nie pojawią się błędy).
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
  • #7 8758983
    Suszotron
    Poziom 10  
    Może to być wina pamięci ram??? już miałem z nimi problemy, blue screen i nie mogłem uruchomić kompa, w servisie kazali mi przeczyścić sloty sprężonym powietrzem i teraz działa.
  • REKLAMA
  • #8 8758995
    Matuzalem

Poziom 43  
    Może to być wina pamięci RAM. - Uważasz, że dlaczego napisałem o tym w poprzednim poscie?

PS.
    Błędy językowe popraw.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
  • #9 8759028
    Suszotron
    Poziom 10  
    Spróbuje podmienić kości z tymi kumpla, jeśli nie pomoże to można uznać za winne sloty. Bądź coś innego.
  • #10 8760857
    Suszotron
    Poziom 10  
    Podmienienie kości ram nic nie pomogły, wymieniłem też taśmy od dysku i jak było tak jest.

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły jak rozwiązać mój problem?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problemy z instalacją gier na komputerze z systemem Windows XP, procesorem Intel Q6600, kartą graficzną GeForce 9500GT oraz płytą główną GigaByte GA-31M. W trakcie instalacji gier pojawiają się błędy, a niektóre zainstalowane gry nie uruchamiają się, wyświetlając różne komunikaty o błędach. Użytkownik próbował formatować dyski oraz reinstalować system, jednak problemy nadal występują. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że przyczyną mogą być błędy pamięci RAM, uszkodzone taśmy, lub problemy z BIOS-em. Użytkownik planuje przetestować pamięć RAM oraz wymienić kości z kolegi, ale dotychczasowe próby nie przyniosły rezultatu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA