logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd instalacji gry Generals i Nero - nieprawidłowe dane, co robić?

monuai 17 Wrz 2008 13:48 6415 8
REKLAMA
  • #1 5543471
    monuai
    Poziom 15  
    Ocena: 29
    Witam, mam pewien problem, o tuż.

Chodzi o to, że w skrócie mogę powiedzieć, że nie wszystkie gry/programy chcą się instalować poprawnie.

Opiszę jedno zdarzenie: miałem na dysku instalacje gry Generals, jednak na samym końcu wyskakuje błąd. Myślałem że jest instalacja po prostu uszkodzona, wrzuciłem płytkę, na której mam grę, i dalej nie chce się zainstalować (dziwne). Więc zmusiło to mnie do pobrania tej gry z neta, po pobraniu i próbie zainstalowaniu dalej błąd :/

Z nero także tak było, tyle, że za drugim razem się zainstalowało, a błąd był taki(przy instalacji nero) :

W czasie kopiowania wystąpił błąd (nazwa pliku: nero/nero.exe)!
    błąd : 13 Nieprawidłowe dane.

Proszę zrestartować komputer i spróbować ponownie.

Po drugiej próbie udało się zainstalować, ale co z grą?

Dysk twardy mam sprawny,

Błąd instalacji gry Generals i Nero - nieprawidłowe dane, co robić?

Co może być przyczyną ?
  • REKLAMA
  • #2 5543513
    mat_ed
    Poziom 43  
    Ocena: 268
    Przetestuj pamięć w programie Memtest. Możesz także spróbować podmienić tasiemki IDE.
  • #3 5543522
    Eustach
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Napisz więcej szczegółów. Jaki masz system operacyjny? Bo ja miałem 64bitowego XP i niektóre gry też miały problemy z instalacją, ale po jakichś kilku windowsowskich update'ach wszystko śmiga..
  • REKLAMA
  • #4 5543910
    monuai
    Poziom 15  
    Windows XP professional SP3 32-b

Co do tych ram, nie miałem cierpliwości i go wyłączyłem (memTest). mieliło mi jakoś godzinę!
    Co do taśmy do hdd, sprawdzę wieczorem.

No i niedawno próbowałem zainstalować gta SA, także przy 3-4 kresce wyskoczył jakiś błąd ;/
  • #5 5543936
    K!lleR
    Poziom 39  
    Ocena: 131
    Jaki kolega posiada zasilacz: marka - moc.
  • REKLAMA
  • #6 5544149
    DJ.KiteX
    Poziom 15  
    Panowie może to nie wina sprzętu tylko zapchanego i pomieszanego systemu? W sumie to też można szukać winy sprzętu, ale skoro tylko w czasie instalacji dzieją się takie problemy to coś musi dziać się w systemie. Jeśli kolega instalował lub usuwał programy to coś się mogło pomieszać aż w końcu system zaczął bzikować. Radziłbym jeszcze przeskanować komputer antywirusem i chociaż spróbować nie instalować system tylko naprawić.
  • #7 5544286
    monuai
    Poziom 15  
    zasilacz to silent TAKEME 350w, właściwie nowy..

A co do windowsa, to jestem świeżo po instalacji, i czyściłem kompa narzędziami typu ccleaner, Advanced System Optimizer itp...

Sterowniki wszystkie są, chipset, grafika..
  • REKLAMA
  • #8 5544310
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    sKuLL17 napisał:
    zasilacz to silent TAKEME 350w, właściwie nowy..

1. To urządzenie jest wyrobem zasilaczopodobnym, a nie zasilaczem.
    2. Co to znaczy "właściwie nowy"?
    3. Proszę podać pełną konfigurację sprzętu.
  • #9 5546743
    monuai
    Poziom 15  
    Nowy, tzn że był niedawno kupowany.

Co do konfiguracji, nie wiem czy to coś da, bo wcześniej chodziło wszystko.

plyta : p4xfcu jetway
    dysk : maxtor 80 gb
    pamiec : 1 x 256 (266mhz) & 1 x 256 (300mhz)
    graficzna : badziew, a tak właściwie to radeon 9550i
    procesor : intel pentium IV 2.4 Ghz

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy błędów instalacji gier i programów, w tym Generals i Nero, gdzie pojawia się komunikat o błędzie "Nieprawidłowe dane" (błąd 13) podczas kopiowania plików. Próby instalacji z oryginalnej płyty oraz pobranej wersji z internetu kończą się niepowodzeniem. System operacyjny to Windows XP Professional SP3 32-bit. Dysk twardy Maxtor 80 GB jest sprawny, jednak pojawiają się sugestie dotyczące testu pamięci RAM programem Memtest oraz sprawdzenia kabli IDE. Zasilacz to model Silent TAKEME 350W, nowo zakupiony, ale budzący wątpliwości co do jakości. Konfiguracja sprzętowa obejmuje płytę główną Jetway P4XFCU, pamięć RAM 2x256 MB o różnych częstotliwościach (266 MHz i 300 MHz), kartę graficzną Radeon 9550i oraz procesor Intel Pentium IV 2.4 GHz. Wskazano również możliwość problemów systemowych, takich jak uszkodzone lub zapchane pliki systemowe, które mogą powodować błędy instalacji, zalecając skanowanie antywirusowe i ewentualną naprawę systemu zamiast pełnej reinstalacji. Problemy z instalacją pojawiają się także przy innych programach, np. GTA San Andreas, co sugeruje potencjalne problemy sprzętowe lub systemowe.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA