to zależy co rozumiesz pod pojęciem obudowa do zmiany samego panelu przedniego i tylnego nic nie potrzebujesz (śrubokręty itp) ale pod panelem jak chcesz tę właściwą obudowe wymienić to już potrzebujesz śrubokręta tor-x 6
Neostar wymieniałeś kiedyś panel w tym fonie?? Widać że nie. Przecież od spodu są 2 śrubki, więc bez T6 raczej ciężko. Przy tym czarnym co jest głośnik są zatraski.
Kurde, zrypalem panel(niby mialo byc bez srubek; polamalem) :/
I co teraz ? :/ Wprowadzil mnie kolega w blad...Mam nadzieje ze polamalem tylko panel...bo jak ta glowna obudowe, to bede troche w plecy...
Z połamaną obudową to trochę mniej niż normalnie. Przecież mówiłem że są śruby (oryginalnie są przykręcone). Neostar niektórzy później nie przykręcają i zapewne dlatego zapewne Twój kumpel nie odkręcał bo wczesniej ich nie wkręcił.
Najlepiej wystaw na Allegro bo w komisie dadza ci napewno o wiele mniej.. Albo tez pozostaje kupienie nowego panelu i wtedy napewno jeszcze wiecej zarobisz..
a wystarczylo troche poszukac na techtronicu jest caly filmik i gosciu pokazuje po kolei jak i gdzie trzeba dotknac zeby to rozebrac a co gorsza pokazuje rowniez potrzebne narzedzia do dokonania calego procesu
poszukaj bo komisach jakiejs obudowy do niego , mozna qpic za nie duze pieniadze taka obudowe , a srubokret moze bedzie mial ktos znajomy np. w servisie komputerowym a jak chcesz sie pozbyc tego telefonu to ja czegos takiego szukam jak cos to zagadaj do mnie
To coś słabo szukałeś ftp ==> doc/serwisówki i masz pliki spakowane 5510_assembly_mediakit.zip (składanie [9MB]) oraz 5510_disassembly_mediakit.zip (rozkładanie [10MB]).
Wymiana obudowy w telefonie Nokia 5510 wymaga użycia śrubokręta typu Torx T6, ponieważ oryginalna konstrukcja zawiera dwie śruby mocujące pod panelem przednim i tylnym. Panel klawiatury i przedni można próbować zdjąć bez narzędzi, jednak pełna wymiana obudowy wymaga odkręcenia śrub. Niektórzy użytkownicy mylnie zakładali, że obudowę można zdjąć bez śrubokręta, co prowadziło do uszkodzeń panelu. Dostępne są filmy instruktażowe pokazujące proces demontażu i montażu, jednak wymagają one rejestracji i znajomości lokalizacji plików na ftp, gdzie znajdują się archiwa z instrukcjami rozkładania i składania (około 9-10 MB). Wymiana obudowy bez odpowiednich narzędzi i doświadczenia jest ryzykowna. W przypadku uszkodzonej obudowy warto rozważyć sprzedaż kompletnego zestawu na Allegro lub komisach, gdzie cena zależy od stanu obudowy i kompletności. Śrubokręt Torx T6 jest łatwo dostępny i niedrogi, co ułatwia samodzielną wymianę. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.