logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć simlock z Sagem My 3022 bez brakujących fieldów?

glad 21 Lis 2010 11:18 1995 3
REKLAMA
  • #1 8770447
    glad
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Witam
    Mam problem z tym telefonem.Chcę usunąć simlock.Zczytalem go programem Infineon30XX ,ale brakuje mi najważniejszych pól.Co można na to poradzić?
    Proszę o pomoc.W załączeniu log.
    Załączniki:
    • Sagem My 3022.txt (14.19 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 8781466
    glad
    Poziom 16  
    Jest postęp (':D') w sprawie.Kalkulatorem wyliczyłem taki oto kod :DEA19F30.Jest to chyba brakujący w eepromie 191 Field .Teraz proszę o podpowiedz,jak zdjąć simlocka.Załączam screen z tej operacji.
    Załączniki:
    • Jak usunąć simlock z Sagem My 3022 bez brakujących fieldów? unlock My 3022.JPG (155.27 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 8801927
    glad
    Poziom 16  
    Cry(':cry:') nikt nie pomoże?
    Mam nowy field 191 i kod tak jak w załączniku.Natomiast nie potrafię wsadzić tego do telefonu.Wchodzę w hot-menu,do Prom i jest tam opcja odczyt/zapis ale jak zapisać nową wartość fielda 191?.Nie da się,albo nie potrafię.Nie wiem też gdzie wpisać wyliczony kod,czy w Prom//zakładka simlock/kod?.
  • #4 8883862
    glad
    Poziom 16  
    Witam
    W końcu doszłem do rozwiązania.Poprzednio użyłem złego kalkulatora.Prawidłowy to oczywiście Flash Reader and Code Generator for Sagem 30xx ,
    bazujący na Infineonie Versja 1.1.
    Można go znależć w zestawie USR .Aby uzyskać kod do simlocka,potrzebny był Field 0 oraz Phone ID,oba składniki odczytuje ten program,a w zakładce jest enkoder, generujący kod do simlocka w hex,Następnie kalkulatorem naukowym transponujemy go na system dziesiętny.
    Problemem było natomiast wpisanie tego kodu do fona.Żeby wejść do hot menu,fon musi być bez karty SIM,ale po wpisaniu kodu,fon musi widzieć kartę,żeby sprawdzić kod.Wykombinowałem to w ten sposób,że odpaliłem fona z kartą SIM nie do końca
    wciśniętą,i fon jej nie widział.Po wejściu w Hot Menu wpisałem kod i lekko unosząc
    akumulator docisłem SIMa do końca .Fon sprawdził kod i wyzdrowiał.
    Chodzi bez zastrzeżeń.
    Załączniki:
    • Jak usunąć simlock z Sagem My 3022 bez brakujących fieldów? unlock My 3022 Sagem..JPG (123.52 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA