logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przypisać MSN do linii w Panasonic KX-TD1232 z kartą 6 ISDN?

msura 01 Paź 2004 22:59 1482 3
REKLAMA
  • #1 886428
    msura
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Mam taki zestaw i udało mi się zestawić łączność. Mam 2 urządzenia NT i na każdym po 2 MSN.
    Centrala widzi je jako C01-C04, czyli każdy kanał osobno. Dzwonić na miasto można bez problemu.
    Nie mogę jednak ustawić dzwonienia z zewnątrz na daną linię, ponieważ dzwoniąc pod dany MSN dzwonienie podawane jest naprzemian na danych kanałach czyli dla pierwszego NT dzwoni raz C01 a raz C02, a dla drugiego NT C03 i C04.
    Nie mogę przypisać MSN. Soft który mam do centrali pozwala mi je wpisać i zapamiętać ale gdy wejdzie się w tę opcję po raz drugi to wszystko jest wyczyszczone. Wydaje mi się ze jest to wina epromu.
    Pomóżcie!
    Chcę uzyskać końcowy efekt taki, że z danego MSN dzwonienie jest realizowane na kilku aparatach z opóźnieniem tak jak w funkcji DIL 1:N.
    Czy da się to zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 886443
    KAT10
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 7
    1. Wersja EPROM ?
    2. Wersja soft ?
  • REKLAMA
  • #3 889472
    msura
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Jedynie co narazie mam to wersja rom z centrali z programu "116" -
    P241D80521A
    Podejrzewam że soft i eprom są z tego samego okresu.
    Jeżeli możesz na tej podstawie coś doradzić to będę wdzięczny!
    Pozdr...
  • #4 929848
    zbv
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    Opisywany objaw występuje jeżeli używa się softu nie pasującego do wersji centrali, po prostu to co zapisujesz trafia w inne miejsca w pamięci i dlatego przy odczycie znów nic nie ma. Do tej wersji centrali odpowiedni soft to 3.23 do 3.44 (jak uruchomi się program to jest wypisana wersja programu na pierwszym ekranie)
REKLAMA