logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy zerowanie dysku WDC WD5000AAKS zwiększa liczbę bad sectorów?

szkieletor11111 23 Lis 2010 16:31 1185 2
REKLAMA
  • #1 8779864
    szkieletor11111
    Poziom 23  
    Ocena: 149
    Cześć wszystkim. Mam pytanie, troche zawiłe, ale prosze o zrozumienie. A mianowicie, mam 2 dyski, jeden stary który oddaje do reklamacji "'bady", i drugi nowy na który skopiowałem cały dysk ten pierwszy, który oddaje do sklepu. Sprawa jest nastepująca. Ten dysk pierwszy był prawie cały w danych, było na nim około 200 bad sectorów. Przed oddaniem do reklamacji, zrobiłem na tym pierwszym zerowanie programem eraser, i pojawiło mi sie 2 razy wiecej "badów'. I teraz moje pytanie w związku z tym pojawieniem się tych nowych "badów". Czy na tym dysku w zwiazku z tych że "eraser", wykrył nowe "bady", w tych programach, gdzie były te "bad sectory", bedą uszkodzone te programy (nie będą działać). Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 8780228
    migol21
    Specjalista HDD Recovery
    Ocena: 414
    Prosta odpowiedź to "TAK" ale ty nie prosto zapytałeś więc ci nie prosto odpowiem.
    Na tym dysku na którym "eraser" wykrył "bady" w tych programach co są na tym dysku co to był z "badami" co to ten program co to po skanowaniu co wykrył "bady" tylko nie ten co to ten dysk nie miał "badów" co to na niego chcesz te programy co to mogą być na tym dysku co to ma "bady" co to ten program wykrył przekopiować to te programy jeśli one się mieszczą w tym miejscu co to te "bady" się pojawiły i jeśli je uda ci się na ten dobry dysk skopiować bez tych "badów" ale bez też części danych co to te bady wykasowały to te programy będą uszkodzone i nie będą się też chciały uruchomić.
  • #3 8780403
    szkieletor11111
    Poziom 23  
    Ocena: 149
    Czyli rozumiem, ze miałem racje, i programy bedą uszkodzone. Pozdrawiam. Szlag by trafił te dyski.
REKLAMA