logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do wydzielenia uszkodzonych sektorów na dysku - jaki wybrać?

Electronic DIY 23 Lis 2010 18:02 2728 5
  • #1 8780248
    Electronic DIY
    Poziom 11  
    Witam!
    Mam uszkodzony dysk, tzn. chodzi ale często się restartuje itd..
    Nie w tym rzecz, chodzi mi o jakiś program za pomocą którego będę mógł wydzielić uszkodzone sektory do jednego pliku.
    Z góry dziekuję za pomoc i pozdrawiam!
  • #2 8780290
    KmiecikSe
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Spróbuj użyć HDD Regenerator ;) Miałem uszkodzone sektory i tym programem je naprawiłem. W efekcie dysk działa już 2 lata.
  • #3 8780321
    Electronic DIY
    Poziom 11  
    W efekcie Twoja rada może uszkodzić bezpowrotnie dysk twardy...

Radzę poczytać: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic939301.html
    Cytat:
    ten soft jest szarlatański i na dodatek jest nie darmowy, i jedyne jego miejsce jest sad. Człowiek który opatentował patern(wzór) 0000 i FFFF jest takim samym szarlatanem jak by był ten kto opatentował by 2x2=4

Cytat:
    HDDRegenerator to soft ktory jest lubiany bo nic w nim nie trzeba myslec problem jest w tym ze programista tez nie myslal o nim za wiele program potrafi rozwalic logike dysku jak mało ktory potrafi tez uszkodzic lise defektow juz nie mowie o tym ze potrafi pracowac z dyskiem fizycznie odpietym od komputera bo nawet nie sprawdza jego gotowosci.
    Mysle ze programiste faktycznie trzeba by było pociagnac do odpowiedzialnosc karnej.
  • Pomocny post
    #4 8781705
    helmud7543
    Poziom 43  
    Ocena: 1564
    1. Zabezpiecz dane na inny nośnik w razie W (chyba, że nie ważne).
    2. Za pomocą MHDD przeprowadź remapowanie.
    3. Potem skanowanie - jeśli nadal będą błędy odczytu, a uszkodzenia będą w kilku skupiskach to możesz je wydzielić partycjami.
    4. Jeśli nie - skandisk z opcją wykluczania uszkodzonych klastrów z użytku.
    5. Taki dysk tak czy tak nie jest pewien.
  • #5 8782061
    Electronic DIY
    Poziom 11  
    Dzięki za pomoc...
    Zrobię tak jak mówiłeś, ale najpierw wrzuce screeny z victorii, może coś pomogą.
    Dysk jest aktualnie uzywany i mam na nich pare cennych danych choć oczywiście skopiowanych na inne nośniki.
    Jutro wieczorkiem dam znać i pozdrawiam!

EDIT:
    Screeny z Victorii:
    Program do wydzielenia uszkodzonych sektorów na dysku - jaki wybrać? Program do wydzielenia uszkodzonych sektorów na dysku - jaki wybrać? Program do wydzielenia uszkodzonych sektorów na dysku - jaki wybrać?
REKLAMA