logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alternatywne oprogramowanie do Not Only TV Tuner DVB-T LV5TDelux USB 2.0?

milomil 24 Lis 2010 20:51 21738 7
REKLAMA
  • #1 8785378
    milomil
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Niestety GOOGLE mi nie pomogło.

Jakie alternatywnie oprogramowanie mogę użyć do odbioru telewizji w systemie DVB-T. Konkretnie posiadam Not Only TV Tuner DVB-T LV5TDelux USB 2.0. Załączone oprogramowanie TOTAL MEDIA 3.5 ARC SOFT bywa kiepskie i zawieszalne.

Czy istnieją jakieś alternatywy? Jaki z programów wykryje tuner i umożliwi oglądanie/nagrywanie programów?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 8786035
    bogi
    Poziom 29  
    Ocena: 244
    Spróbuj ProgDVB lub Media Center w Windows, piszą , że na tym działa.

Powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 8786833
    milomil
    Poziom 9  
    ProgDVB niestety nic nie wykrywa... pozatym jakoś nie widze tam szczegolowej konfiguracji dla urządzenia wejściowego. Niestety.

Media Center nie posiadam.
  • #4 8788485
    matis057
    Poziom 33  
    Ocena: 215
    Witam, posiadam Not Only TV Tuner DVB-T LV5HD. Te tunery są do siebie podobne i jedyne programy jakie je obsługują to: DVB Dream i Total Media. Żaden inny program nie będzie ich wykrywał. Pozdrawiam.
  • #5 8790243
    milomil
    Poziom 9  
    A znany może jest Tobie problem zawieszania TOTALMEDIA? Czasami działa okej. Czasami przy nagrywaniu lub zmianie kanału zawiesi się na dobre. I pomaga jedynie usuniecie z procesu. Czasami zawiesi totalnie całego kompa...
  • REKLAMA
  • #6 8855612
    czaro_1990
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    BlazeDTV 6.0 - rewelacja
  • #7 8855861
    matis057
    Poziom 33  
    Ocena: 215
    Mi Total Media robi BSoD. Więc przerzuciłem się na DVB Dream.
  • REKLAMA
  • #8 8967267
    kibic17
    Poziom 1  
    Cytat:
    matis057
    Mi Total Media robi BSoD. Więc przerzuciłem się na DVB Dream.

Możesz podpowiedzieć jak skonfigurować DVB Dream żeby działał w nim Not Only TV Tuner DVB-T?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy poszukują alternatywnego oprogramowania do odbioru telewizji dla tunera Not Only TV Tuner DVB-T LV5TDelux USB 2.0, ponieważ dołączone oprogramowanie Total Media 3.5 Arc Soft często zawiesza się. Proponowane rozwiązania to ProgDVB, Media Center, DVB Dream oraz BlazeDTV 6.0. Użytkownicy zgłaszają problemy z wykrywaniem tunera przez ProgDVB oraz z zawieszaniem się Total Media, co prowadzi do poszukiwania stabilniejszych alternatyw. DVB Dream wydaje się być najczęściej polecanym rozwiązaniem, mimo że niektórzy użytkownicy potrzebują pomocy w jego konfiguracji.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA