logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ericsson A2618s - Niedziałające przyciski i problem z simlockiem na kartach SIM

flapo213 04 Lut 2003 18:47 2364 6
REKLAMA
  • #1 93223
    flapo213
    Poziom 21  
    Ocena: 10
    Witam
    Mam problem z tym telefonem.
    Da się go włączyć przyciskiem "no"
    Ale nie działają przyciski "Yes" ,"C" i strzałki pozostałe działają. Da się go po włączeniu wyłączyć. Nie wiem co jest z simlockiem na ten telefon bo działa tylko na jednej karcie sim na innej karcie tego samego operatora woła o kod odblokowania. Proszę o pomoc i z góry dziękuję Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 93240
    arti123
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 96
    dostań się do klawiatury i zobacz pod światło jaki są dziury :)
    standardowe uszkodzenie eryków seri A26x8,gów.....klawiatura napylana jest węglem który się ściera.
    co trzeba zrobić żeby naprawić:
    posiadać niepotrzebną klawiaturkę od np. Nokii
    "super glue" lub inny podobny specyfik
    odrywasz metalizowane punkty od klawiatury nokii i wklejasz je na klawiaturę eryka
    co do simlocka
    poszukaj w necie, programów do A2618 jest pełno
  • REKLAMA
  • #3 93248
    dziur
    Poziom 32  
    Ocena: 8
    sa do kupienia te ktawiatury. albo napraw klejem do naprawy elektr.podgrzewania szyby tylnej w samochodzie
  • REKLAMA
  • #4 95000
    ZOoRK
    Poziom 28  
    Ocena: 4
    Witam

Ja mam cos podobnego tylko 4 inne klawisze nie chodza, telefon byl zalany po reanimacji w myjce ozyl wszystko chodzi oprucz 4 klawisz, ale jest to "sreberko" pod klawiszami oraz te "slimaki takze maja przejscie co moze jeszcze byc ???

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 95286
    irc
    Poziom 18  
    Ocena: 19
    Podobny problem miałem z klawiaturą w SL42 po wyżerce :lol: Ślimaki poszły w cholerę, próbowałem robić zworki ale nie było do czego lutować a nigdzie nie mogłem dostać więc odpuściłem se :?
  • #6 587889
    Jacck
    Poziom 26  
    Ocena: 103
    Ja to zrobilem inaczej. Trafil mi sie a2628 z wytarta klawiaturka, ale jego uzytkownik byl sczegolnie zawziety, i wciskal czyms klawisze tak, az poprzecinal pozawijane sciezki pod klawiszami na plytce drukowanej.
    Sztuczki z klawiaturka od nokii nie byly skuteczne - w najbardziej zniszczonych klawiszach przylutowalem na cienkich drucikach switche SMD (takie jak przycisk POWER w starych nokiach 5110 i podobnych).
    Pod kazdy taki przycisk podkleilem kawalek tasmy izolacyjnej zeby nie zwieral wtedy gdy nie trzeba (switche sa metalowe). Dziala rewelacja ! Polecam to rozwiazanie do najczesciej uzywanych przyciskow takich jak Yes i No. Klik jest krotszy, a dzialanie zawsze pewne i szybkie. W przyciskach wytartych, ale z dobrym drukiem na plytce podkleilem kawalki cienkiej folii aluminiowej przy pomocy super glue. Dzialaja tez OK.
  • #7 737736
    PPP
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    ja mam inny problem telefon nie chce sie nieraz właczyc tzn właczy sie po podpięciu ładowarki albo wyswietla napis tylko ładowanie albo uruchomi sie i nie da się nic nacisnąć po paru próbach z ładowarka odwiesza się i pracuje normalnie tylko nie raz potrafi się wyłaczyc i woła \kod aparatu;/ dzieje się tak odkąd era wyłaczyła mi poprzednią karte;/ co to może byc ??????

Podsumowanie tematu

✨ Problem z telefonem Ericsson A2618s obejmuje niedziałające przyciski "Yes", "C" oraz strzałki, podczas gdy przycisk "No" i inne działają poprawnie. Uszkodzenie klawiatury jest typowe dla serii A26x8 i wynika ze ścierania się napylonego węglem przewodzącego materiału pod przyciskami. Proponowane rozwiązania to wymiana lub naprawa klawiatury poprzez przeniesienie metalizowanych punktów stykowych z klawiatury Nokii za pomocą super glue lub kleju do naprawy elementów elektronicznych. W bardziej zniszczonych przypadkach stosowano lutowanie cienkich przełączników SMD (np. z Nokii 5110) pod przyciski, zabezpieczając je taśmą izolacyjną, co zapewnia pewne i szybkie działanie. W kwestii simlocka, telefon działa poprawnie tylko z jedną kartą SIM, a na innej tej samej sieci wymaga kodu odblokowującego; zaleca się poszukiwanie programów do odblokowania A2618 w internecie. Dodatkowo pojawiły się wzmianki o problemach z uruchamianiem telefonu i wyświetlaniem komunikatów o kodzie aparatu, co może być związane z kartą SIM operatora Era.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA