logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przerwy w sygnale adsl. Jakim programem rejestrować?

makar42 29 Lis 2010 18:33 1143 5
REKLAMA
  • #1 8805255
    makar42
    Poziom 16  
    Ocena: 70
    Jakim programem możnaby rejestrować przerwy w sygnale adsl (brak internetu) ?
  • REKLAMA
  • #2 8805380
    lukas1121
    Poziom 18  
    Ocena: 27
    Jeśli chodzi o monitorowanie stanu sieci to po prostu menadzerem zadań. nie napisałeś dokładnie o co ci chodzi.
  • REKLAMA
  • #3 8805415
    SAWEK101
    Poziom 32  
    Ocena: 318
    U mnie był podobny problem , wymagało to sprawdzenia linii telefonicznej u mnie w domu i winne okazały się zaśniedziałe połączenia w gniazdku tel. i na słupie , po usunięciu awarii, teraz net działa non stop :D, a wcześniej pół dnia nie było potem się pojawiał i tak w kółko.
  • REKLAMA
  • #4 8805611
    makar42
    Poziom 16  
    Ocena: 70
    Chodzi po prostu o to, że zgłosiłem w Netii wadliwie działający internet (przerwy od kilku sek. do ok 5 minut) i otrzymałem odpowiedź, że to z pewnością wina mojego sprzętu lub linii (tak, jak to sugeruje SAWEK101). Pracownik centrali, do której jestem podłączony (TP s.a.) twierdzi, że to i tak dobrze, bo na istniejących urządzeniach nie da się utrzymać ciągłego sygnału (ma nastąpić modernizacja). Chciałbym więc wrócić do rozmów z Netią, mając w ręku rejestr tych przerw, w jakimś odcinku czasu (np. 1 doba)
  • REKLAMA
  • #5 8806230
    SAWEK101
    Poziom 32  
    Ocena: 318
    Nawet jak będziesz miał rejestr to i tak cie oleją bo powiedzą że to żaden dowód, musiał byś się doprosić o jakiś rejestrator założony przez nich, ale życzę duuużo cierpliwości i wytrwałości, na przyszłość radzę podpisywać umowę z właścicielem linii , wtedy można się szybciej doprosić o serwis bo niema na kogo zwalić winy że to nie ich broszka itd, przekonałem się o tym na własnej skórze.
REKLAMA