logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mysz optyczna SWOP-23 A4Tech nie działa na Windows 98SE po instalacji sterowników

DziuraWy 04 Paź 2004 17:15 1143 6
REKLAMA
  • #1 891749
    DziuraWy
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Mam mysze SWOP-23 A4Techa. Podlaczylem ja do USB, zaistalowalem jej stery z dysietki ktora dostalem razem... Nie dziala mysz, pisze w menedzerze urzadzen pisze ze nie ma stera albo cos tam sie zepsulo w driverze i proponuje reinstall. Sciagnalem do niej jeszcze z WWW a4tech i tez gown*** daly. Port mam dobry na 100%. mam 98se. Wykrywa ja jako urzadzenie USB, ale po instalce sterow z dyskietki nic nadal.... prosze o pomoc !!
  • REKLAMA
  • #2 891932
    faber
    Poziom 24  
    Ocena: 36
    Dobrze by było przetestować na innym kompie i przeczytać readme z dyskietki. Często w 98 trzeba instalować sterowniki w odpowiedni sposób np. kolejność podłączenia itd.
  • REKLAMA
  • #3 892563
    DziuraWy
    Poziom 11  
    hmm probowalem jeszcze na przejsciowce USB -> PS/2 (do kompa wchodzi ps). Wykrylo mysz, rozpoznalo i... udaje ze dziala, a jak nia ruszam to nic ;] klikanie tez nic....
  • REKLAMA
  • #5 893197
    DziuraWy
    Poziom 11  
    hmm no sprobuje i napisze jak sie zachowuje.....
  • #6 893242
    faber
    Poziom 24  
    Ocena: 36
    DziuraWy napisał:
    hmm probowalem jeszcze na przejsciowce USB -> PS/2 (do kompa wchodzi ps). Wykrylo mysz, rozpoznalo i... udaje ze dziala, a jak nia ruszam to nic ;] klikanie tez nic....

Możesz jeszcze na PS/2 spróbować z innymi sterownikami (nie orginalnymi) "Standardowa mysz PS/2". Jak ruszy to znaczy, że coś nie tak ze sterownikami, oczywiście z USB to nie wyjdzie tylko ps.
    A jak nie to prawdopodobnie tak ja tremolo pisał (padnięta).
  • REKLAMA
  • #7 893988
    Mr. CEWKA
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    A nie próbujesz na XP SP2 ? a4tech niektóre modele ponoć mają problem z tym systemem - czytaj dalej listy dziś z forum

Mam nadzieję że coś uda ci się zrobić. Napisz co było przyczyną jak się dowiesz :-)

Podsumowanie tematu

✨ Mysz optyczna A4Tech SWOP-23 podłączona do portu USB na systemie Windows 98SE nie działa poprawnie po instalacji sterowników z dołączonej dyskietki oraz pobranych ze strony producenta. System wykrywa urządzenie jako USB, lecz menedżer urządzeń zgłasza brak sterownika lub uszkodzenie drivera, proponując reinstalację. Próby podłączenia myszy przez przejściówkę USB-PS/2 skutkują wykryciem urządzenia, jednak mysz nie reaguje na ruchy ani kliknięcia. Zalecane jest przetestowanie na innym komputerze, dokładne przeczytanie instrukcji instalacji sterowników (np. kolejność podłączania), a także odinstalowanie poprzednich sterowników przed instalacją nowych. Można spróbować użyć standardowych sterowników PS/2, aby zweryfikować, czy problem leży w oprogramowaniu. Istnieje również możliwość uszkodzenia sprzętowego myszy. W dyskusji pojawiła się sugestia testu na systemie Windows XP SP2, gdzie niektóre modele A4Tech mogą mieć problemy kompatybilnościowe.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA