logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sprowadzanie na raz wszystkich okienek do paska zadań w XP

jan515 04 Gru 2010 13:15 1313 3
REKLAMA
  • #1 8824233
    jan515
    Poziom 9  
    Witam serdecznie,

Czy ktoś z forumowiczów się orientuje w jaki sposób - chodzi mi o skrót klawiszowy - sprowadzić na raz wszystkie otwarte okna do paska zadań w taki sposób, aby ukazał się pulpit?

Wiem, żę można to zrobić poprzez win+D ale ja nie mam na klawiaturze przycisku Win. Może powiem w jaki sposób próbowałem to zrobić:

Utworzyłem plik desktop.scf
    [Shell]
    Command=2
    IconFile=explorer.exe,3
    [Taskbar]
    Command=ToggleDesktop

ale nie mogłem przypisać mu żadnego skrótu klawiaturowego. Utworzyłem sięc do owego pliku skrót, a następnie temu skrótowi dało się już przypisać skrót klawiaturowy. wszystko działo poprawnie, ale niestety do momentu restartu komputera. Gdy po restarcie użyłem mojego klawiaturowego srkótu do tego pliku, to niestety pojawiał się monit o wskazanie programu. Wskazać programu nie można, bo potrzebne jest do tego rozszerzenie .exe dla pliku.

Ma ktoś pomysł jak zrobić XP aby jednym skrótem sprowadzić wszytskie aktywne okna do tascbar'a ?

Pozdr
  • REKLAMA
  • #2 8828646
    jacekw7
    Poziom 16  
    Ocena: 31
    A co z myszą ? nie działa ,brak takowej ?
    Przecież jest Ikona pokaż pulpit "Show Desktop" na pasku szybkiego uruchamiania
  • REKLAMA
  • #3 8832306
    dexi
    Poziom 29  
    Ocena: 37
    A co myślisz o takim skrócie jak Windows+M ? Żartuję. Niestety nie zastąpisz tego skrótu tak łatwo. Jest inny sposób. Jeśli klikniesz alt+tab to możesz w nim wybrać również pokazanie pulpitu. Jest to tylko półśrodek na twój problem, ale zawsze to coś.
  • #4 8833797
    jan515
    Poziom 9  
    dexi napisał:
    Jeśli klikniesz alt+tab to możesz w nim wybrać również pokazanie pulpitu. Jest to tylko półśrodek na twój problem, ale zawsze to coś.

Dzięki za odpowiedź.

Skrótu alt+tab używam już od długiego czasu i uważam go za jeden z najbardziej funkcjonalnych skrótów w całym Windowsie. Niestety, ten skrót dotyczy tylko okien które masz otwarte i służy do szybkiego przełączania się pomiędzy nimi. Nie wywołasz w ten sposób pulpitu.
REKLAMA