logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić silnik krokowy do podajnika oryginałów HP 3330?

NEWPRINT 05 Paź 2004 17:53 1466 5
REKLAMA
  • #1 894028
    NEWPRINT
    Poziom 19  
    Ocena: 26
    Mam zapytanie, gdzie dostać silnik krokowy z podajnika oryginałów który prawdopodobnie jest uszkodzony? Gdy wchodzi kartka przechodzi przez rolki pobierania , przez skaner, a następnie zatrzymuje się na rolkach wyjściowych które kręcą się w przeciwnym kierunku niż powinny czyli kręcą się do tyłu. Czy ktoś może spotkał się z tym problemem, albo dysponuje takim silnikiem? Dzięki
  • REKLAMA
  • #2 894821
    alek25
    Poziom 25  
    Ocena: 88
    Czy próbowałeś zrobić reset programowy ?? . Silnik krokowy raczej by nie kręcił się w drugą stronę " sam z siebie " . Albo maszynka zwariowała , albo padł sterownik / kontroler silnika
  • REKLAMA
  • #3 1968272
    Artful
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Witam. Podłączam się pod stary temat, mam podobny problem czy znacie już rozwiązanie i czy wgranie nowego firmware coś da?
  • REKLAMA
  • #4 1968524
    PAMPKIN
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    Ja uważam, że ten model urządzenia posiada wadę ukrytą, do której nie przyznaje się hp. Serwis ww. firmy wymieniał mi już 3 razy cały skaner z podajnikiem, a po upłynięciu gwarancji się wypiął, życząc sobie 1098 zł netto za naprawę! Nie pomogły pisma i prośby. Zastanawiam się nad skierowaniem sprawy do sądu. Ale zobaczymy... w każdym razie uważam, że hp laserjet 3330mfp ma wadę fabryczną w postaci owego podajnika, stwierdzam to po opisach problemów, jakie są w sieci, bo dotyczą właściwie tylko jego tj. podajnika!
  • REKLAMA
  • #5 1970718
    fuser
    Poziom 24  
    Ocena: 101
    1. Jeśli chodzi o ADF - Też miałem taki problem. Silnik masz raczej sprawny, opuszczanie i podnoszenie rolki poboru następuje gdy silnik kręci się raz w jedną, a potem w drugą stronę. Stąd twoje spostrzeżenie. Zdejmij obudowę to zobaczysz jak to pracuje. Prawdopodobnie zawiesiła się któraś zębatka i maszynka głupieje. Wymyj w benzynce, naoliw i poskładaj.

2. Jeśli chodzi o skaner - Wgranie nowego firmware zmniejsza wrażliwość przetwornika obrazu na zabrudzenie luster. Ruszają maszyny nawet bez czyszczenia !!! Ja jednak czyszczę - wystarcza na ok. rok lub dłużej, a potem znowu konserwacja. Ten problem występuje również w atramentówkach.
  • #6 2082471
    Artful
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Witam. Właśnie wczoraj naprawiłem taką usterkę :) Uszkodzone (przerwane, mocna zgięte) były przewody pomiędzy podajnikiem a resztą urządzenia. Radze odłączyć podajnik i dokładanie obejrzeć cały pęk przewodów (u mnie były przerwane dwa tuż przy wtyczce).

Powodzenia
REKLAMA