Może i pierwszy lepszy sprzęt, ale póki co nikt z was nie podał sprzętu, którego słuchał i który mógłby polecić, więc też jest pierwszy lepszy, a kolega Excallibur podał, że ma tv z hd więc pewnie chciałby to wykorzystać i oglądać filmy blu-ray
Zestaw, który podałem kosztuje dokładnie 3082 zł do tego dochodzą koszty przesyłki, ale znam ten sklep i wiem że spokojnie można jeszcze sporo z tej kwoty urwać i wyjdzie trochę ponad budżet, bo z tego co widzę to ciężko będzie cały zestaw złożyć za 2500 zł spełniając wszystkie wymagania. Ale mimo wszystko 3000zł to znacznie bliżej, niż sam zestaw wzmacniacz + kolumny stereo za 2500 zł.
A kolego słuchałeś tego zestawu kody czy tylko mówisz, że słyszałeś subwoofer, który mimo wszystko nie ma nic wspólnego z tym zestawem, czy to nie jest tak że każda firma robi lepszy i gorszy sprzęt?
Teraz już na pewno zlinczują mnie wszyscy z elektrody, zapytałem pana z allegro ze sklepu firmy LBX z Jaworzna (nie jestem pracownikiem, ale bardzo spodobało mi się zachowanie i szczerość, myślę więc że zasługuje na taką reklamę tutaj) o sprzęt, który sprzedaje, dokładnie o kolumny VK 1004 za 199zł para (wiem wiem szit, chiński badziew itd. itp.) tak naprawdę spodziewałem się odpowiedzi, że są super i grają lepiej niż kolumny za x tys. zł

ale dostałem taką odpowiedź: To są bardzo tanie kolumny, nie graja rewelacyjnie ale tez nie najgorzej jak na tak niską cenę, jako zwrotnice to one maja tylko kondensator, ale takie rozwiązanie jest spotykane nawet w większości kolumn do 500zł.
Szczera odpowiedź, jeżeli chcesz kupić nowe kolumny za 200 zł para i chcesz żeby to ładnie wyglądało to możesz je kupić, a jakość jest adekwatna do ceny, czyli niska i wszyscy mówią że badziew, ale nie wiem co nowego chcieliby za te pieniądze.
Zapytałem pana dalej o kolumny, co mógłby polecić, odpowiedź:
Tanie a bardzo ładnie grające:
http://allegro.pl/kolumny-podlogowe-master-audio-ma12-gw-24-i1350519305.html
Słyszał je ktoś? (czy jak zwykle będzie badziew i szit, albo że kolegi kolega miał z tej firmy głośniki do komputera i grało gorzej niż wbudowane głośniki w laptopie

)
Osobiście pewnie bym się skusił, ale ja potrzebuję kolumn 8 Ohm, bo poza tym cena jest w porządku i ładnie to wygląda, a na odsłuch mam niedaleko, więc na pewno bym pojechał, a później się podzielił wrażeniami.
Jeszcze dodam, że w większości ludzie piszą tutaj na forum strasznie ogólnikowo, że to gra gorzej, tamto lepiej, ale nikt nie mówi o swoim doświadczeniu, trochę z innej beczki ja powiem czego nie mogę polecić, mam kolumny unitry zgz20/4-h2 i nie jestem zachwycony nimi, głośniki oryginalne tonsila, membrany jak nowe, nie jestem wybredny bo przesiadam się z plastikowej wieży JVC MX-J750R, ale powiem tyle że to kiepsko gra i nawet moja patriotyczna dusza niewiele jest w stanie im pomóc, niskie tony może są, ale też bez rewelacji.
Może jeszcze ten temat pomoże koledze Excallibur
http://www.hi-fi.com.pl/phpbb_2_0_6/viewtopic.php?p=65968
Pozdrawiam i życzę miłego dnia