logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wykryć i zlokalizować ukryty nadajnik GPS lub lokalizator w samochodzie?

misiadziej 09 Gru 2010 15:14 2779 7
  • #1 8846220
    misiadziej
    Poziom 2  
    witam,jestem tu po raz pierwszy, możliwe że taki temat już był,albo że piszę pytanie w złym miejscu.jesli tak to przepraszam.
    mój problem polega na tym że na 90% mam w prywatnym samochodzie nadajnik albo lokalizator.
    baaaardzo mi zależy na tym aby znaleźć to urządzenie,albo jakoś sprawdzić czy jest na 100%.
    nie mam pojęcia jak to zrobić.
    z góry dziekuję za pomoc
    pozdrawiam
  • #3 8846308
    misiadziej
    Poziom 2  
    przypuszczenia opieram na następujących faktach:
    ktoś jest w stanie podać mi kiedy i gdzie byłem,nawęt którędy jechałem :/ próbuje ściemniać że mnie śledził ale to jest niemożliwe :/
    nie jest to usługa "gdzie jest dziecko" w orange bo dzwoniłem i pytałem czy mam takie coś włączone
    jakiś czas temu ta osoba brała ode mnie kluczyki do auta z jakiegoś strasznie głupiego powodu.wtedy to wydało mi się poporstu dziwne i głupie,dzisiaj to już ma sens :/
    ta osoba zna gościa który zajmuje się takimi "szpiegowskimi" sprawami.np ten gość wynajmuje auto nafaszerowane kamerami dookoła

baaaardzo mi się to niepodoba,chciałbym znaleźć to cudeńko :|
  • #4 8846361
    goldi74
    Poziom 43  
    Ocena: 1539
    A ta osoba która pożyczała kluczyki ma jakiś powód żeby Cię szpiegować?
  • #5 8846410
    misiadziej
    Poziom 2  
    Wstyd trochę mówić,ale to moja matka. czy ma powód? nie ma. ma za to pier***ca na punkcie wiedzenia wszystkiego o wszystkich :/ no żenada trochę,wiem. znalazłem coś takiego:
    Oto przykładowe miejsca, w których potencjalnie można zamontować nadajnik GPS, dodajmy że owy nadajnik jest mały i bardzo trudno jest go zlokalizować:

- bagażnik
    - podwozie
    - wnętrze samochodu (może być dosłownie wszędzie, pod kierownicą, w schowku itp.)
    - w okolicy zderzaka
    - pod klamkami od drzwi

ale zdaję sobie sprawę że tak naprawde może być wszędzie,albo może go już w ogóle nie być :/

Dodano po 1 [minuty]:

poza tym domyslam się że pytanie o powód ma mi delikatnie zasugerować że może się mylę. ale jak mi ktoś podaje gdzie jak długo i którego dnia bywam to coś musi być na rzeczy.

w ogóle to dziękuję za "nieolanie" pytania:)
  • #6 8846547
    goldi74
    Poziom 43  
    Ocena: 1539
    Poniżej masz przykładowy lokalizator. Jeżeli masz pewność, że masz takie coś w samochodzie, to szukaj w nim podobnego urządzenia:

http://www.flaz.pl//index.php?products=product&prod_id=32

Zwróć uwagę na jego czas czuwania. Jest on w stanie pracować tylko około 2 dni. Potem trzeba naładować lub zmienić akumulator. Poza tym nie jest to aż tak tania zabawka. Niby tylko 200 zł. Ale czy warto je wydawać tylko po to żeby wiedzieć gdzie się znajduje dorosły syn?
  • #7 8846785
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    Samochód jest twój czy matki ?
    Jak matki to ma prawo mieć tam nadajnik.
    Jak twój to podpada pod prokuratora.

Moim zdaniem kręcisz ale to wyjdzie w praniu.
  • #8 8847661
    JALA
    Poziom 28  
    Ocena: 237
    Jeżeli "matka" wie gdzie którędy i o której odpada rozwiązanie, które podał goldi74 - ma zapewne rozwiązanie, które pracuje non stop a ona pewnie ma dostęp do wszystkich danych przez Internet - więc zdecydowanie droższy niż chińska zabawka z ww linku... No i znów nasuwa się pytanie, czy warto matce wydawać tyle kasy... No ale dobry miernik lub analizator widma wskaże czy w ogóle coś masz w samochodzie... odepnij aku z samochodu na parę dni, przesiądź się na komunikacje miejską - nic nie mówiąc mamie i poczekaj... Może zacznie głupio pytać o samochód, może znów głupio poprosi o kluczyki... wtedy będziesz miał większe prawdopodobieństwo.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik podejrzewa, że w jego samochodzie znajduje się nadajnik GPS lub lokalizator, co potwierdzają niepokojące informacje o jego lokalizacji. W odpowiedziach zasugerowano różne miejsca, gdzie taki nadajnik mógłby być ukryty, takie jak bagażnik, podwozie, wnętrze samochodu, okolice zderzaka oraz pod klamkami. Użytkownik wyjaśnia, że podejrzenia wzbudziło pożyczanie kluczyków przez matkę, która ma obsesję na punkcie śledzenia. Wskazano również na możliwość użycia miernika lub analizatora widma do wykrycia urządzenia. Dodatkowo, zasugerowano odłączenie akumulatora na kilka dni, aby sprawdzić, czy matka zacznie zadawać pytania o samochód.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA