logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać kody PUK 1 i PUK 2 dla zablokowanej karty POP?

krzys 05 Lut 2003 20:03 3401 6
REKLAMA
  • #1 94187
    krzys
    Poziom 12  
    mam karte pop zablokowana po zabawach mam takie pytanie czy jest mozliwosc znalezienia tego kodu puk 1 i 2 jakimi programatorami mam phoenix
  • REKLAMA
  • #2 94190
    michu
    Poziom 16  
    Ocena: 20
    PUK1 masz podany na karcie (tej dużej, z której się SIMa wyłamuje), PUK2 nie jest udostępniany w ogóle dla POPa. Numerów z karty nie wyciągniesz
  • REKLAMA
  • #3 94191
    Krzysi0
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 195
    PUK 1 można uzyskać też w Biurze Obsługi Klienta.
  • REKLAMA
  • #4 94250
    krzys
    Poziom 12  
    to jest karta ktora byla razem z kupionym telefonem dzialala i nikt nie pytal o reszte papierow z karty. Brak danych wlasciciela. Czytalem tez o klonowaniu kart program cardinal i simscan z jakiejs czeskiej strony ale nie testowalem. Opisu o wyciaganiu puk nie znalazlem
    zapomnialem dzieki za odpowiedzi pozdrawiam krzys
  • REKLAMA
  • #5 94261
    Krzysi0
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 195
    Ani PIN ani PUK nie uda ci się wyciągnać z karty. Był podobny obszerny temat tu na forum jak to komuś niby dziecko przypadkowo 2 razy pin źle wprowadziło i została ostatnia próba.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic9076.html
  • #6 94282
    krzys
    Poziom 12  
    dzieki wszystkim za odpowiedzi mam nastepna karte do kolekcji
  • #7 95245
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Kody PUK1 dla kart POP są nadrukowane na dużej karcie, z której wyłamuje się SIM, natomiast PUK2 nie jest udostępniany dla kart POP. Nie ma możliwości wyciągnięcia numerów PUK bezpośrednio z karty SIM, ani za pomocą programatorów takich jak Phoenix. Uzyskanie PUK1 można zrealizować poprzez kontakt z Biurem Obsługi Klienta operatora, co jest rekomendowanym rozwiązaniem. Próby klonowania kart lub wyciągania kodów PUK za pomocą programów typu Cardinal czy SimScan nie są potwierdzone i nie przynoszą efektów. W przypadku zablokowania karty najlepszą praktyką jest kontakt z operatorem (np. ERA), który może udostępnić potrzebne kody i umożliwić odblokowanie karty.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA