Witam, ostatnio nabyłem piec CO Defro (15 kW, sterownik ST-83), mozliwe rodzaje paliwa to: wegiel, drzewo, lecz ja korzystam głownie z drzewa. Teoretycznie wszystko chodzi jak powinno (wszedzie jest cieplutko - jakies 90 m kw.), po za ogromnym spalaniem. Mianowicie o ile w weekendy i po pracy moge podladac dość czesto o tyle w nocy chcialbym go zasypac na maxa, aby do rana utzymał chociaz iskierke, by nie było pózniej problemów z rozpalaniem..
Wydaje mi sie, ze problem tkwi w sile nadmuchu, ktora powoduje zbyt duze spalanie. Nie da sie jej nijak zmniejszyc, owszem jest opcja w 'pracy recznej' ustawienia nadmuchu, lecz dziala tylko i wylacznie gdy ten tryb jest wlaczony.
Druga sprawa, czy jest mozliwosc zmniejszenia min. temperatury z 45 st? Bo mysle, ze to tez mogloby byc rozwiazaniem problemu, np. nastawienie pieca na noc, na temp. 40 stopni.
Wydaje mi sie, ze problem tkwi w sile nadmuchu, ktora powoduje zbyt duze spalanie. Nie da sie jej nijak zmniejszyc, owszem jest opcja w 'pracy recznej' ustawienia nadmuchu, lecz dziala tylko i wylacznie gdy ten tryb jest wlaczony.
Druga sprawa, czy jest mozliwosc zmniejszenia min. temperatury z 45 st? Bo mysle, ze to tez mogloby byc rozwiazaniem problemu, np. nastawienie pieca na noc, na temp. 40 stopni.