logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP LaserJet 5L - zatrzymanie wydruku po pobraniu papieru, błąd drukarki

DOMELEK_QUE 21 Gru 2010 09:11 1514 6
REKLAMA
  • #1 8892143
    DOMELEK_QUE
    Poziom 11  
    Witam, panowie mam problem z drukarką, jak w temacie. Dokładnie polega on na tym ze self test przechodzi pozytywnie, ale jeżeli chcę wydrukować stronę testową wsuwa tylko z cm papieru, słychać jak drukarka działa, ale nic więcej się nie dzieje i pokazuje błąd, czy ktoś się może z tym już spotkał, proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 8894708
    pitbaw
    Poziom 21  
    Ocena: 46
    DOMELEK_QUE napisał:
    self test przechodzi pozytywnie, ale jeżeli chcę wydrukować stronę testową wsuwa tylko z cm papieru

Czy drukarka po wsunięciu papieru na odległość tego 1cm próbuje pobrać go jeszcze raz (tzn. czy rolka obraca się ponownie)?

Jeśli odpowiedź na powyższe brzmi - NIE to pewnie zapalą się wszystkie diody na drukarce.
    Jeśli przyciśniesz klawisz i zgaśnie tylko środkowa dioda. To masz problem jak kolega w tym wątku - przepalona grzałka.
    Jeśli zgaśnie inna dioda - to szukamy dalej....
  • REKLAMA
  • #4 8896670
    DOMELEK_QUE
    Poziom 11  
    Po pobraniu tego 1 cm rolka dalej pracuje. I zapala mi się pomarańczowa dioda. Na górze są dwa podajniki i przy obydwóch jest ten sam problem. Podczas uruchamiania słychać, jak pracują rolki i pali się dioda na górze ( pomarańczowa).
  • REKLAMA
  • #7 8898179
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1533
    Do wymiany rolka, być może separator oraz ew. wózek. Czasami pomaga wyczyszczenie lub przekręcenie gumy. Koszt części ok. 100zł z wysyłką.
    Pomogłem? Kup mi kawę.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z drukarką HP LaserJet 5L, która po pobraniu papieru zatrzymuje się, a na panelu zapala się pomarańczowa dioda. Mimo że rolki pracują, papier nie jest prawidłowo podawany. Użytkownik otrzymuje sugestie dotyczące diagnostyki, w tym sprawdzenie sekwencji migania diod oraz możliwości uszkodzenia grzałki. Wskazano również na potencjalne problemy z dociskiem papieru, co może sugerować konieczność wymiany rolek lub separatora. Koszt naprawy szacowany jest na około 100 zł.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA