logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bezpłatne rozmowy z numerami stacjonarnymi z Gmail do 2012

pseven 21 Gru 2010 12:42 1853 5
REKLAMA
  • Bezpłatne rozmowy z numerami stacjonarnymi z Gmail do 2012W sierpniu 2010 roku funkcjonalność usługi Google Mail wzbogacona została o funkcję umożliwiającą wykonywanie połączeń głosowych na numery stacjonarne. Ponadto od tamtej pory każdemu użytkownikowi przypisany zostać może unikalny numer, który może posłużyć do odbierania połączeń przychodzących, również bezpośrednio z poziomu przeglądarki internetowej. 20 grudnia 2010 roku przedstawiciele Google ogłosili, że oferta bezpłatnych połączeń w ramach Stanów Zjednoczonych i Kanady przedłużona zostanie do 31 grudnia 2011 roku. Oznacza to, że amerykańscy użytkownicy usługi Google Mail mogą do końca przyszłego roku wykonywać bezpłatne połączenia na numery stacjonarne na terenie Stanów Zjednoczonych i Kanady oraz płatne (0,02 dolara amerykańskiego) na numery telefonów z krajów, takich jak: Wielka Brytania, Francja, Niemcy, Chiny, Japonia i nie tylko. Czy możemy spodziewać się podobnej oferty w Polsce w okresie najbliższych kilkunastu miesięcy?

Źródło:
    http://gmailblog.blogspot.com/2010/12/free-calling-in-gmail-extended-through.html

Fajne? Ranking DIY
    O autorze
    pseven
    Tłumacz Redaktor
    Z wykształcenia - technik elektronik. Pasja - nowe technologie. Dla portalu Elektroda opracowuje informacje produktowe z dziedziny elektroniki, elektroniki przemysłowej.
    Specjalizuje się w: tłumaczenia, copywriting
    pseven napisał 8990 postów o ocenie 2019. Jest z nami od 2009 roku.
  • REKLAMA
  • #2 8895816
    szwagier90
    Poziom 11  
    Lepiej nie oczekiwać takiej oferty w Polsce.
  • REKLAMA
  • #3 8896767
    lukas1121
    Poziom 18  
    Ocena: 26
    Ciekawe przydało by się u nas no ale cóż nasi prezesi TP nie przepuszczą ani grosika i nic za darmo nie dadzą:/
  • REKLAMA
  • #4 8897372
    lukasker
    Tłumacz Redaktor
    Ocena: 182
    pamiętam jak to wprowadzili,
    wszystko działa naprawdę spoko, a jak ktoś pracuje przy komputerze to może praktycznie wszędzie za darmo dzwonić,
  • REKLAMA
  • #5 8898539
    ezbig
    Poziom 20  
    Ocena: 29
    Ja z własnego doświadczenia, zauważam, że od jakiegoś czasu na stacjonarne dzwonie jedynie po gaz czy jakiegoś urzędu, nawet do różnych firm z przyzwyczajenia dzwonie na komórkowe jak są. Wszyscy których znam już dawno zrezygnowali z telefonów stacjonarnych, włącznie z moimi rodzicami, więc takie za darmo na stacjonarne na wiele mi się nie przydaje. Z resztą mam to chyba w komórce (czy za grosz - nie pamiętam) i specjalnie nie mam gdzie "za darmo" dzwonić.
  • #6 8901963
    lukasker
    Tłumacz Redaktor
    Ocena: 182
    ezbig napisał:
    ...specjalnie nie mam gdzie "za darmo" dzwonić.
    Jeśli dobrze pamiętam to w stanach większość osób ma komórki z takim numerem jakby mialy stacjonarny i nie ma specjalnego rozróżnienie czy dzwonisz na komorke czy nie, wiec z gmaila można do większości osób dzwonić,
REKLAMA