SKiB wrote: Drogi kolego. Oczywiście, że bezinteresownie. Części tylko kosztują. Niestety. Twoja rozmowa powinna zacząć się tak: mam alarm CEL i tu powinieneś podać typ i model. Następnie powinieneś dołączyć fotkę pilota. Następnie opisać co się dzieje....
Jakbyś uważnie czytał zarówno forum jak i e-maile jakie Ci wysłałem jeszcze zanim zacząłeś pisać w tym temacie, to znalazłbyś te wszystkie "brakujące Ci" informacje.
Objawy są opisane kilka postów wyżej, natomiast wszystko co wiem o alarmie (łącznie z opisem pilota i wiedzą że raczej nie jest to "MAT" dostałeś w pierwszym e-mailu jaki do Ciebie napisałem)
SKiB wrote: ... Wtedy można coś pomóc. Nie w ten sposób. Nie zajmuję się wróżeniem. Nie jestem jasnowidzem. Nie wiem co masz. Instrukcji jest kilka, do każdego alarmu inna. Typów pilotów kilka zależnie od rodzaju kodu i typu alarmu. Różne są procedury programowania....
nie szukałem tutaj wróżbity, tylko osoby która dysponuje instrukcją do alarmu firmy Cel. Zdaję sobie sprawę że może być kilka modeli, a ponieważ nie wiem dokładnie jaki jest w moim samochodzie pozostaje mi szukanie różnych instrukcji i sprawdzanie która zadziała.
Koleka Manieczek, chociaż nie jest ekspertem jak Ty z dziedziny autoalarmów był w stanie wysłać mi instrukcję która podpadała pod kryteria moich poszukiwań i nie robił takiego zamieszania, ani wielkiej tajemnicy z tego jak Ty.
Dzięki niemu wiem już że nie w moim przypadku nie jest to autoalarm Mat1900 pomimo tego że pilot wygląda identycznie jak mój.
Gdybyś faktycznie chciał być pomocny i dysponowałbyś instrukcjami do autoalarmów Cel (nawet niech by ich było i 10, chociaż wiem że nie jest...) to po prostu wysłałbyś to i już. Ty natomiast pozujesz na eksperta bardzo tajemniczej i podobno renomowanej firmy CEL, po której śladu w internecie nie ma...
Zamiast tracić czas na "pouczanie" innych po prostu mógłbyś nic nie pisać, albo napisać że nie masz takiej instrukcji i już.
Poza tym w swoich wypowiedziach zaprzeczasz sam sobie -
najpierw piszesz:
"CEL oczywiście ma stronę. Jak każda szanująca się firma."
a dwa posty dalej:
"Do wiadomości wszystkich szukających informacji na temat CEL-a. Firma miała bardzo rygorystyczne podejście. Tylko ścisła rejonizacja. Tylko autoryzowane punkty montażu. Nic nie znajdziecie. NIC. "
SKiB wrote: ... Z historii CEL-a tylko z bardzo krótkiej serii piloty wypadały. W innych to nie występuje. Nie jest to typowe zachowanie. Najczęściej jest to usterka kodera lub inna techniczna dolegliwość. Porada nie kosztuje nic. Naprawa nie kosztuje nic. Niestety układ scalony lub inne elementy kosztują. To wszystko do kolegi niezadowolonego. Reszcie ludzi którzy mają problemy z tym typem alarmu lub immobilisera bardzo chętnie pomogę. PISZCIE.
i znowu zaprzeczasz sam sobie - w korespondencji e-mailowej twierdziłeś że - znowu zacytuję - "Raczej na 100% nie chodzi o kodowanie pilotów. W tych alarmach piloty nie "wypadały".
To jak to w końcu jest? Mógł mi "wypaść" pilot czy nie ??
Piszę jeszcze raz: nie oczekiwałem tutaj że ktoś mi naprawi zdalnie pilota, a szukałem jedynie instrukcji do alarmu i gdybyś faktycznie tak bezinteresownie chciał pomóc, to już dawno byś przesłał te instrukcje, albo napisał że niestety ale ich nie masz.
Pozdrawiam
Grzegorz
Dodano po 57 [minuty]: dla zainteresowanych:
autoalarmy CEL "popełniła" firma STOPOL Electronics
http://www.stopol.ru/polska/index.htm
Niestety na ich stronie nie ma czegoś takiego jak "wsparcie techniczne"...