logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Klawiatura USB przestaje działać po podłączeniu innych urządzeń USB

hubij 27 Gru 2010 12:29 2573 4
REKLAMA
  • #1 8918179
    hubij
    Poziom 10  
    Witam.

Mam problem z USB w moim komputerze. Niby wszystko śmiga jak trzeba, ale jedynie do czasu. Podpiętą mam klawiaturę pod USB - problem leży w tym, że za każdym razem jak włączę cokolwiek innego pod USB (drukarkę, pendrive, odtwarzacz mp3) to klawiatura łapie zwiechę - nic się nie da napisać. Problem naprawić można odłączając wszystko z USB i ponownie podłączając klawiaturę. Niby problem nie jest jakiś wielki, nie muszę mieć włączonej drukarki 24/7 więc jak 5 minut skróty typu ctrl+c ctrl+v będę obsługiwał myszką przez kopiuj/wklej to przeżyję, ale to jest dość irytujące. Szczególnie gdy po wydrukowaniu jednego dokumentu muszę coś wyedytować w innym. Zaczyna się żonglowanie kablami, zabawa w klawiaturę ekranową, kopiowanie literek myszką itp...

Jakieś pomysły?? Najdziwniejsze, że jak podłącze inne dwa urządzenia pod USB (np pendrive i drukarkę) to oba działają. Tylko klawiatura wariuje.
  • REKLAMA
  • #2 8919392
    deluss
    Poziom 12  
    Ocena: 50
    Sprobuj podlaczyc ja do innego portu USB i wtedy zobacz czy jak wlaczasz inne urzadzenia to ona sie zawiesza. Sam tak mialem ale z myszka ze jak podlaczalem cos innego pod USB to myszka chwile niedziałała ale zaraz dalej bylo wszystko dobrze(tj. USB sie restartowalo) Wlacz sobie glosniki i posluchaj czy Windows daje ten dzwiek jak cos podłączasz i odłączasz.
  • REKLAMA
  • #3 8920060
    hubij
    Poziom 10  
    właśnie podłączanie do innych portów też nic nie daje. A co do dzwieku to owszem, wybrzmiewa :D
  • REKLAMA
  • #4 8920941
    helmud7543
    Poziom 43  
    Ocena: 1563
    Może komputer przyporządkował ten sam port klawiaturze i drukarce - zmień port drukarki (nie fizyczny tylko wirtualny w ustawieniach drukarek).
  • #5 8921078
    sylwo1962
    Poziom 16  
    Ocena: 36
    A próbowałeś z inną klawiaturą?
REKLAMA