logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic NV-G45 brak sygnału video, zakłócenia i opóźnione pojawianie się obrazu

piotrekg 06 Lut 2003 08:33 1800 4
REKLAMA
  • #1 94628
    piotrekg
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    Mechanizm poprawnie realizuje wszyskie funkcje brakuje natomiast sygnału wyjściowego video. Po pewnym czasie powoli pojawiaja się jakieś zakłócenia na wyjściu i po 15 minutach odtważnej kasety pojawia się sygnał video. Obraz na początku jest zakłócony kropkami i i niepoprawną synchronizacją z biegiem czasu poporawia się. Jaka może być tego przyczyna.
  • REKLAMA
  • #2 96102
    marioer
    Poziom 26  
    Ocena: 61
    Standartowe uszkodzenie-przetwornica do roboty-kpl.elektrolitów,przelutowanie io bedzie ok.
  • REKLAMA
  • #3 96193
    Erazor
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    W zasadzie wystarczy wymienić 1uF 100V 330uF 16V,i usunąć "zimne luty jest ich dosyć sporo w tym modelu. [/u]
  • REKLAMA
  • #4 96207
    tofik
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    najlepiej wymienić wszystkie elektrolity w przetwornicy, a conajmniej 1uF, 47uF, 330 uF, 100 uF
  • #5 97674
    piotrekg
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    To jest zaskakujące mieliście wszyscy racje.
    Co ciekawe. Wymieniłem wcześniej przed napisaniem postu inicjujacego ten temat dwa kondensatory, natomiast pozostałe sprawdziłem pojemność i upływność i były OK, ale skutek wiadomy jak we wspomnianym poście. Jednak wasze słowa, że to kondensatory i ewentualnie zimne luty spowodowały, iż podminłem wszyskie sztuki kondensatorów i to było to co tygrysy lubią najbardziej.
    Dzięki.
REKLAMA