logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio Philips SC201 - Opel Astra - włącza się i gaśnie

crsevolution 11 Paź 2004 11:17 3618 5
REKLAMA
  • #1 905456
    crsevolution
    Poziom 16  
    Ocena: 32
    Objaw jest taki - radio po wciśnięciu wlącznika włącza się na sekunde i wyłącza... Ale w głośnikach nic nie słychać :( Jesli się przytrzyma przycisk włączający dłużej to radio się świeci, ale nic nie gra i na wyświetlaczu (oryginalnym w desce Opla) zapala się podświetlenie i wyświetla godzinę i temperaturę, ale w miejscu, gdzie powinne być dane dot. częstotliwośći jest pusto.. Po włączeniu zapłonu jest to samo.. Tylko wtedy na wyświetlaczu znika data (temp i czas jest cały czas) i zamiast tego jest pusto.. Co jest nie tak ? Do radia posiadam kod..
  • REKLAMA
  • #2 905917
    NOVY74
    Poziom 19  
    Ocena: 31
    Prawdopodobnie uszkodzeniu uległ " zatrzask" na tranzystorze, który powoduje podtrzymanie napięcia zasilania. Jednak ja zacząłbym od początku sprawdzanie , czy zasilanie dochodzi tam gdzie powinno , jak jest to radio zasilane? dwoma plusami? ( memory i B+). sprawdź bezpieczniki itp..
  • REKLAMA
  • #3 906952
    crsevolution
    Poziom 16  
    Tak - są dwa plusy i obydwa są podane - z resztą radio to przekładałem do innego opla astry i dzieje się tak samo..
    Bezpieczniki też ok - dodam, że po włożeniu innego radia w miejsce firmowego wszystko jest ok :(
  • REKLAMA
  • #4 906971
    bol123
    Poziom 22  
    Ocena: 51
    W pierwszej kolejności sprawdź stan styku przekaźnika w twoim radiu najczęściej jest zabrudzony styk i jeszcze jedna rada odkręć złącze ISO w radiu i sprawdź czy nie upaliła sie któraś ze ścieżek bo też coś takiego miałem i to nie raz .
  • REKLAMA
  • #5 911699
    crsevolution
    Poziom 16  
    Jakiego przekaźnika ?
  • #6 914636
    Szymon
    Poziom 20  
    Ocena: 79
    robielm przed chwila to same radio!!! i ta sama usterka!!! musisz wrzucic nowego bian oraz nowa pamiatke 24C02 oto zawartosc bez kodu
REKLAMA