logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Adresy URL do radia internetowego na Pioneer VSX-920-K, jak słuchać RMFFM?

atrei 31 Gru 2010 18:47 8389 12
REKLAMA
  • #1 8940608
    atrei
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam
    posiadam sprzęt jak w temacie i poszukuję adresów URL do radia internetowego
    które takowy wzmacniacz posiada. To co znalazłem w sieci nie działa a chciał bym słuchać RMFFM
    Ma ktoś jakąś wiedzę na ten temat?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 8951094
    atrei
    Poziom 10  
    Dzięki za link
    to prawda producent niewiele mówi na temat adresów URL
    wszystko co można znaleźć w instrukcji to w jaki sposób je wprowadzić.

Drążąc głębiej dotarłem na Link
    są tam wszystkie linki do RMF w różnych rozszerzeniach
    polecam jeśli ktoś szuka czegoś więcej.
    wystarczy pobrać i uruchomić w winampie
    kliknąć info pliku i mamy adres url.
  • #4 9021995
    atrei
    Poziom 10  
    witam ponownie
    Bardzo czesto pojawia sie pytanie o polska instrukcje do tego modelu.
    Chcac uprzedzic kolejnych pytajacych odpowiadam ze takowej nie posiadam.
    Ale jest moze w srod was ktos kto ma wspomniana instrujce bo zakupil sprzet w polsce, to ja sie jestem w stanie przepisac calosc i udostepnic forumowiczom.
    Pioneer polska nabral wody w usta i na zapytanie nie odpowiada -pewnie nie istnieje-.
    Tak sie zastanawiam czy jest poza mna ktos jeszcze kto chcial by sie pobawic w tlumaczenie ???
  • #5 9117922
    arekm
    Poziom 16  
    Ocena: 71
    Sprzedawca ma _obowiązek_ dostarczyć instrukcję po polsku jeśli sprzedaje towar w kraju.
  • REKLAMA
  • #6 9160393
    skok_gliwice
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Witam. Ja mam ten sprzęt i posiadam dość grubą książkę (instrukcje) po polsku. Ale jakoś nie widzę możliwości abym ją mógł przepisać bo naprawdę ma dużo stron. Ale oczywiście takowa instrukcja jest.
    Pozdrawiam.
  • #7 9245881
    atrei
    Poziom 10  
    Cytat:
    Witam. Ja mam ten sprzęt i posiadam dość grubą książkę (instrukcje) po polsku. Ale jakoś nie widzę możliwości abym ją mógł przepisać bo naprawdę ma dużo stron. Ale oczywiście takowa instrukcja jest.
    Pozdrawiam.

A mógł byś ją zeskanować?
  • #8 9402780
    orzepka
    Poziom 11  
    Ocena: 19
    Ta instrukcja jest naprawdę gruba. Nie wiem czy znajdziesz chętnych żeby poświecili cały dzień na skanowanie.
  • #9 9405149
    atrei
    Poziom 10  
    [quote
    Ta instrukcja jest naprawdę gruba. Nie wiem czy znajdziesz chętnych żeby poświecili cały dzień na skanowanie.[/quote]

To może podeślij mi ją pocztą a ja zeskanuje osobiście.
    Co ty na to?
  • #10 17980238
    Arti_25
    Poziom 16  
    Ocena: 16
    Witam , czy mógłbyś chociaż zeskanować temat złącza internetowego internetowego i radia internetowego. z góry bardzo dziękuje.
  • #11 18961574
    orzepka
    Poziom 11  
    Ocena: 19
    Może komuś się jeszcze przyda
    Załączniki:
    • VSX-920-K_manual_EN_FR_RU.pdf (33.41 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #12 21403107
    user343
    Poziom 7  
    Ocena: 5
    >>8940916 Już nie ma nie działają np na vsx-923
  • #13 21862385
    rychu2779
    Poziom 1  
    https://fmstream.org/index.php?c=POL&o=top&n=100
    Generalnie ten tuner nie obsługuje https, a jedynie http. Niekiedy wystarczy z linku usunąć "s". Nie zawsze działa. Na powyższej stronie jest również sporo oryginalnych linków http.
    Co prawda stary amplituner, ale może się komuś przydać.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy amplitunera Pioneer VSX-920-K i problemu z odnalezieniem działających adresów URL do radia internetowego, szczególnie dla RMF FM. Podano przykładowy link do strumienia RMF oraz wskazano, że producent nie udostępnia pełnej listy URL-i, a instrukcja opisuje jedynie sposób ich ręcznego wprowadzania. Wskazano też źródło z wieloma linkami do RMF w różnych formatach, z możliwością odczytania adresu URL z pliku odtwarzanego w Winampie. W dalszej części pojawił się wątek polskiej instrukcji do tego modelu, potwierdzenie jej istnienia oraz uwagi o obowiązku dostarczenia instrukcji po polsku przy sprzedaży w kraju. W późniejszych wpisach pojawiły się informacje, że część dawnych linków już nie działa na nowszych modelach, a tuner obsługuje głównie strumienie HTTP, nie HTTPS; sugerowano usuwanie „s” z adresu oraz korzystanie z listy streamów FM dostępnej online.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA