logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak zmienić serwery radia internetowego w Pioneer VSX-923?

user343 19 Jan 2025 20:00 2118 10
ADVERTISEMENT
  • #1 21400483
    user343
    Level 7  
    Rate: 5
    witam nie działa mi radio internetowe w pioneerze vsx-923. Pionek się łączy z serverem ale tylko z media server który zrobiłem na próbę ale juz radia internetowego nie potrafi znaleźć zniknęły wszystkie non stop jest error server jak zmienić serwery w pionierze zeby to działało?
    AI: Czy możesz opisać swoją obecną konfigurację sieciową? Jaki model routera używasz i czy połączenie jest przewodowe czy bezprzewodowe?
    mam orange swiatłowód
    AI: Czy wprowadzałeś ostatnio jakieś zmiany w ustawieniach sieci lub urządzenia, które mogłyby wpłynąć na działanie radia internetowego?
    tak ale jestem na ustawieniach jakie powinny byc
  • ADVERTISEMENT
  • ADVERTISEMENT
  • #3 21401087
    user343
    Level 7  
    >>21400595 a mam pytanie da sie wpisać jakiś inny żeby czegoś posłuchać?

Dodano po 8 [minuty]:

>>21400595 mam jeszcze pytanko czy jest jakaś możliwość żeby dodać cos na media server żeby poszło oprócz mp3? Mam program Universal Media Server tutaj wykrył mi pionka
  • #4 21401135
    karolrkd
    Level 20  
    Help: 40
    Rate: 53
    Na pewno miało vTunes i chyba więcej nie , ręczne dopisanie linijki ( chyba nie ma jak podobnie było możliwe w np: Onkyo ) ale sprawdź w instrukcji .

Aktualizacja może coś, to zmieni ( ale wątpię ) , inne sposoby sam podałeś .

Uniwersal media server ( musiałbym zainstalować i zobaczyć co to potrafi ( tyle wiem na ten temat )
  • ADVERTISEMENT
  • #5 21401153
    user343
    Level 7  
    dasz radę jakoś to zobaczyć co i jak?

Dodano po 7 [minuty]:

Chciałem zrobić aktualizacje z pendrive to pokazał mi się komunikat
    This file may be deamaged
    Either reconnect the USB memory device
    or replace it.
    Also try saving the update file again.
    I tak jest za każdym razem przez neta nie idzie pobrać wyskakuje bład.
  • #6 21401189
    karolrkd
    Level 20  
    This file may be deamaged
    Either reconnect the USB memory device
    or replace it.
    Also try saving the update file again.

Ten plik może być uszkodzony , Podłącz ponownie urządzenie pamięci USB
    lub wymień je.
    ------------------------------------------------------------------------------
    ( jesteś pewien źródła i poprawności oprogramowania do swojego modelu ) ?

- co do programu zerknę i odpiszę wieczorem ( chyba ,że ktoś wcześniej )
    ------------------------------------------------------------------------------------
    Universal Media Server ( nie widzę tu takich możliwości )

Opcjonalnie dokupienie jakiegoś klocuszka z radiem internetowym jak jeszcze używałem Onkyo i padło wsparcie , używałem pudełeczka Renkforce nawet działało .

Przy wymianie przeszedłem na Denona i na razie, to co oferuje jest OK

----------------------------------------------------------------------------------
    Z ciekawości odpaliłem dawny program AUDIALS i tego kiedyś używałem , płatny ale uważam za dobrą inwestycje ( ma czego dusza zapragnie ).

Interfejs programu Audials One z wyświetlonymi albumami i utworami muzycznymi.
  • ADVERTISEMENT
  • #7 21401525
    Elektromonterek
    Level 25  
    Help: 58
    Rate: 124
    W pionku jest vTuner, nie działa też w VSX-922. Albo serwer padł albo całkowicie wyłączyli. Można się z vTunerem skontaktować, czy już na stałe czy to chwilowe. Chociaż wg mnie powinni normalnie dać opcję wykupienia po adresie MAC tak jak to ma miejsce w wielu innych ampli.
  • #8 21401559
    user343
    Level 7  
    >>21401189 Ok, dzięki. A ten program, co wysłałeś screena, to da się udostępnić na pionku?>>21401189
  • #9 21401673
    karolrkd
    Level 20  
    >>21401525

Coś z Pionier nie tak z domeną do takiej akcji, inne stajnie działają .

Strona błędu niedostępności serwera pioneer.vtuner.com.
    Ekran strony vTuner z informacją o subskrypcji.

Miałem na mini OptiPlex i leciało po optyku lub z GSM steram z aplikacji , czy z NAS ( Music Station ) jak siedziałem na Onkyo .

Dziś Denon i po problemach z zagmatwaniem chociaż nadal używam coś z NAS a w odwodzie stoi tuner do RI .
  • #10 21407554
    user343
    Level 7  
    >>21401189 Witam, i jak tam? Zmieniło się coś? U mnie było przez chwilę i dalej error.
  • #11 21409719
    sochackislawek1
    Level 2  
    Dopinam się z problemem.W pioneer vsx 923 działało tydzien temu a dziś server error.Nic nie zmieniałem.Wydaje mi sie ze nie jest już wspierany.Open fm już o tym pisał że znika.Cholera dobre to radio internetowe było

Topic summary

✨ Użytkownicy Pioneer VSX-923 zgłaszają problemy z działaniem radia internetowego, które łączy się z serwerem, ale nie znajduje stacji radiowych, wyświetlając błąd serwera. Wskazują na możliwe zaprzestanie wsparcia dla serwisów, takich jak vTuner, co może być przyczyną problemów. Pojawiają się pytania o możliwość ręcznego dodawania serwerów oraz aktualizacji oprogramowania, które nie przynoszą rezultatów. Użytkownicy sugerują alternatywne rozwiązania, takie jak korzystanie z programów do strumieniowania lub zakup zewnętrznych tunerów internetowych.
Generated by the language model.
ADVERTISEMENT