logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić niedziałający ekran dotykowy w LG GT500?

elosz 01 Sty 2011 21:54 10837 9
REKLAMA
  • #1 8945050
    elosz
    Poziom 2  
    Cześć!
    Ostatnio przestał mi działać ekran dotykowy w Lg GT500. Wszystkie pozostałe klawisze działają i funkcje też. Telefon nie jest na gwarancji, więc dobrze by było samemu to zrobić. Wiem, że odpowiada za to panel dotykowy/sterujący lecz nie wiem czy jest to jedna i ta sama rzecz co wyświetlacz, ponieważ wymieniając sam wyświetlacz problem może nie zniknąć... Proszę o pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 8945413
    themichal
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    Zanieś go do serwisu, a nie ci sie wydaje że to taki łatwe, nie grzebaj w nim bo coś spiepszysz a to napewno będzie miało miejsce.
  • REKLAMA
  • #3 8945532
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    Wyświetlacz to jedna sprawa, a warstwa dotykowa to druga . Grzebanie w czymś na czym się nie znasz , kosztuje dwa razy tyle :).
  • #4 8945629
    elosz
    Poziom 2  
    Ten jest zapasowy. Także mogę w nim grzebać. Czyli muszę wymienić digitizer ale on jest zgrzewany ;/
  • #5 8945773
    jever 23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 280
    elosz napisał:
    Ten jest zapasowy. Także mogę w nim grzebać. Czyli muszę wymienić digitizer ale on jest zgrzewany ;/

Klejony a nie zgrzewany :-D Oddaj lepiej do serwisu ;-)
  • #6 8982707
    electrogsm1
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    sorry że się podpinam pod temat ale czy digitizer od lg gt505 będzie pasował do lg gt500 potrzebuje żeby ktoś mi potwierdził te informacje, z informacji które znalazłem wychodzi na to że tak ale nie mam pewności?
  • REKLAMA
  • #7 8982753
    mobista
    Poziom 35  
    Ocena: 365
    Działać będzie, ale przecież te telefony mają inna obudowy, więc nie wiem jak chcesz go zamontować w GT500.
  • REKLAMA
  • #8 9082163
    adal_bdg
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Może ktoś podrzucić namiar gdzie kupić dotyk do Gt500, bo moi dostawcy nie mają tego. Na allegro też nie widzę.
  • #9 11617186
    money1989
    Poziom 1  
    Gdzie kupić? Hmm tam gdzie można sie dodzwonić i oferowany towar jest nowy a przede wszystkim oryginalny. Przestrzegam przed kupnem używanych digitizerów od użytkownika z allegro cosmotel firma kan-net bo to porażka na całej linii, handlują zdartymi częściami z demontażu a w opisie piszą że z nowych maks 14dniowych telefonów w dodatku rzadko kiedy te części działają. Na zdjęciach umieszczają co innego a dostajesz kompletny złom. Nie dajcie się skusić cenami bo to co sprzedają nie jest warte nawet 5zł.
  • #10 16683313
    Mariusz105
    Poziom 14  
    Ocena: 28
    Pod obudową jest 6 śrubek. Poluzowałem lekko te śrubki, zaczęło działać. Ciekawe na jak długo. I co jest pęknięte/uszkodzone?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z niedziałającym ekranem dotykowym w telefonie LG GT500, podczas gdy inne funkcje działają poprawnie. W odpowiedziach podkreślono, że wyświetlacz i digitizer to różne komponenty, co sugeruje, że wymiana samego wyświetlacza może nie rozwiązać problemu. Użytkownik rozważa samodzielną naprawę, jednak inni doradzają skorzystanie z serwisu, aby uniknąć dodatkowych kosztów związanych z nieudanymi próbami naprawy. Pojawiły się również pytania o kompatybilność digitizera z modelu LG GT505 oraz o dostępność części zamiennych, z ostrzeżeniem przed zakupem używanych komponentów. Wspomniano o konieczności poluzowania śrubek pod obudową, co czasowo przywróciło funkcjonalność ekranu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA