logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy wymiana ekranu w LG GT505 rozwiąże problem z niedziałającym dotykiem?

ab19 20 Paź 2012 09:46 1872 3
REKLAMA
  • #1 11430514
    ab19
    Poziom 2  
    Witam. jakiś czas temu kupiłem LG gt-505 gdy padał deszcz to zalało mi dotyk dosłownie kilka kropelek wytarłem go szybko ale coś sie stało z dotykiem mianowicie gdy włączam telefon to dotyk działa z 30 min różnie i przestaje reagować czy to dotyk do wymiany dlaczego działa chwile i przestaje ?????
  • REKLAMA
  • #2 11433229
    raffix
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam. Jeśli w trakcie użytkowania telefonu powstała jakaś mikro rysa która uszkodziła wierzchnią warstwę wystarczyła jedna kropelka aby go uszkodzić, a czasem nawet nowe telefony z niewidocznymi uszkodzeniami dotyku się psują. Moja rada jest taka abyś wysłał go na gwarancję jeśli masz (nie wykryją że od wody jeśli to była taka mała ilość) lub wymienić digitizer nie są takie drogie a wymiana jest łatwa. Często wymieniam te digitizery z podobnymi przypadkami i na 95% rozwiąże to twój problem.
  • REKLAMA
  • #3 11438376
    ab19
    Poziom 2  
    dzięki. a ile może kosztować taka wymiana w komisie ??
  • #4 11440657
    raffix
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam. Naprawa w serwisie może kosztować sproro... Od 50zł do ponad 100 zł zależy od serwisu i to jeszcze nigdy nie wiadomo czy ci wstawią oryginał czy chinszczyznę. Choć ja wstawiam generalnie zawsze chinszczyznę to muszę powiedzieć że są dosyć dobre bo reklamacji jeszcze nie miałem i wiem że działają dobrze do dziś a kosztują w granicach 20zł, choć trafiają się buble nie powiem ale ich wadę widać zaraz po założeniu i tak się często opłaca kupić 2 chińskie po 20zł niż oryginał często nawet podad 100zł. No a wymiana jest dziecinnie prosta :)
REKLAMA