logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak rozkręcić HP Pavilion ze4200? Schematy i instrukcje demontażu

Cage_22 12 Paź 2004 13:00 1815 5
REKLAMA
  • #1 907742
    Cage_22
    Poziom 2  
    Czy może ktoś wie jak to mogę rozkręcić ?? Może są jakieś schematy tego modelu gdzieś dostępne, bo za żadne skarby nie mogę tego rozebrać. Wszystkie śróbki odkręciłem, no ale trzyma jeszcze coś w "środku". Muszę go rozkręcić, bo "została wyrwana" wtyczka od ładowania, i muszę ją wlutować, będę wdzięczny za każdą pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 907919
    yurus1
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    :) Drukarki HP mają pełno zatrzasków jak przekrecisz drukarke wez srobokret i odginaj plastik od metalowego dna moga byc rowniez zatrzaski w miejscu pod pokrywa po prawej i lewej stronie (tamm gdzie wklada sie pojemniki)
  • REKLAMA
  • #3 907942
    szpulams
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Obudowa powina lekko zejsc, pierwsze musisz sciagmac kawalek plastiku nad obudowa, pozniej klawiature, a na koncu srubki o d srodka powodzenia
    :)
  • REKLAMA
  • #4 908444
    Cage_22
    Poziom 2  
    Ten plastik o którym mówisz, żeby go ściągnąć to chodzi o ściągnięcie całej obudowy bez dna, razem z ekranem ?? Bo to wcale mi nie chce łatwo zejść. Tak jakby trzymało coś pośrodku. Jakiś zatrzask pod klawiaturą, do którego nie można się w żaden sposób dostać. Odkręciłem wszystkie śróbki jakie widziałem (24) a i tak coś dalej pośrodku trzyma. Może jakieś jeszcze inne wskazówki ?
    Dzięki
  • REKLAMA
  • #5 908479
    Cage_22
    Poziom 2  
    Sorki za ostatnią odpowiedź, sprawdziłem jeszcze raz, ten plastik niby wychodzi, ale on jest jakoś połączony z uchwytami od ekranu, i już nie wiem jak to dalej ruszyć.
  • #6 909018
    Cage_22
    Poziom 2  
    To jeszcze raz ja, miałeś rację z tym plastikiem. Pomogło i dałem sobie resztę rady. Dzięki wielkie.
REKLAMA