Witam. Router czy dobry to się okaże.
Na temat wgrywania alternatywnego oprogramowania już troszkę wiem ponieważ jestem posiadaczem uwalonego wrt54g ver 5,1 - bootloader padł, a jtaga nie posiadam i nie opłaca mi się go kupować. Co do gwarancji z czy bez dla mnie jedno to samo

Decyzji co do firmware raczej nie muszę podejmować ponieważ wybór mam mały albo oryginalne oprogramowanie albo openwrt black fire - bynajmniej nie znalazłem żadnych informacji jako by inne alternatywy wchodziły w grę. Gdyby tomato obsługiwało mój router to oczywiście wybrał bym te oprogramowanie jako że z ddwrt nie byłem zachwycony na poprzednim routerze. Router ma służyć do podzielenia łącza w Aster 20Mb(DL w nocy) / 2Mb(UL) na 3 komputery przy założeniu że 3 PC będą dzielić łącze na kablu przy pełnym wykorzystywaniu gier online oraz torentów. Jeśli można prosić to podaj mi instrukcję wgrywania openwrt akurat do tego jednego modelu jako że albo jestem ślepy(a faktycznie niedowidzę czasem) albo nie ma jej nigdzie
------------------------------------------------------------------------------
edit.
Problem z alternatywnym oprogramowaniem został rozwiązany. Strona, która nie działała, a znajduje się tam opis i firmware to
http://wiki.scottn.us/wrtu54g-tm:openwrt.
Życzę miłych zakupów