logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Trzy statki UFO zmierzają w stronę Ziemi - czy to prawda?

TypeMutineer 05 Sty 2011 15:04 15428 45
REKLAMA
  • #1 8961074
    TypeMutineer
    Poziom 21  
    Ocena: 59
    Może kogoś zainteresuje :)
    Cytat:
    Obraz, jaki rysuje się ostatnio przed mieszkańcami Ziemi, z pewnością nie zawiera zbyt wielu różowych odcieni. Apokaliptyczne wizje profetów nie napawają optymizmem, a kolejne informacje napływające właśnie z przedstawicielstw SETI na całym świecie sprawiają, że nawet w tym świąteczno - noworocznym okresie nie możemy spać spokojnie. Jeśli wierzyć ekspertom z SETI zajmującym się poszukiwaniem pozaziemskich form życia, już wkrótce czeka nas spotkanie z UFO. W kierunku naszej planety zmierzają podobno trzy gigantyczne obiekty, które w pobliżu Ziemi znajdą się w roku 2012.
    Badacze skupieni wokół programu SETI (skrót od angielskiego: Search for Extra-Terrestrial Intelligence), którego zadaniem jest nawiązanie kontaktu z przedstawicielami obcych cywilizacji poinformowali właśnie, że w stronę Błękitnej Planety nadlatują trzy olbrzymie Niezidentyfikowane Obiekty Latające. Największy z nich ma średnicę 240 kilometrów, a dwa kolejne są nieco mniejsze. Wszystkie statki znajdują się w tej chwili nieopodal orbity Plutona - poinformował serwis pravda.ru.
    Obiekty udało się wykryć dzięki zaangażowaniu specjalistycznej aparatury znajdującej się rejonie Alaski. Ów system został pierwotnie zaprojektowany z myślą o badaniu zjawiska zorzy polarnej. Nikt nie przypuszczał, że pozwoli on na dokonanie odkrycia tej skali. Wg zapewnień naukowców, wkrótce znaleziskiem będą mogli się również delektować posiadacze amatorskiego sprzętu do obserwacji nieba - wystarczy, że obiekty znajdą się w okolicach orbity Marsa.
    Specjaliści z SETI są przekonani, że tajemnicze obiekty zmierzają właśnie w naszą stronę i jeśli wszystko pójdzie "dobrze", znajdą się w pobliżu naszej planety ok. 2012 r. Co więcej, wg ich przypuszczeń są one tworem przedstawicieli obcych cywilizacji. O aktualnej sytuacji został już rzekomo poinformowany amerykański rząd, który jak zwykle w tego typu sprawach nabrał wody w usta.

Oprócz serwisu pravda.ru, o sprawie poinformowała także Niezawisimaja Gazieta oraz szereg innych - również tych prestiżowych - wydawnictw prasowych na całym świecie. Oczywiście nie oznacza to, że należy im bezkrytycznie ufać. Warto mieć na uwadze fakt, że ostatnio furorę robi tzw. marketing wirusowy, którego ofiarą padają największe i najbardziej uznane marki w świecie mediów. Sprawie będziemy się jednak bacznie przyglądać.

Źródło :Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    I info rzucające więcej światła na ten mroczny temat. Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Edit: Jak nie ten dział to proszę przenieść do Hyde Park :D
  • REKLAMA
  • #2 8961096
    lind
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Jak na newsa - to niezły cytat :P
  • #3 8961207
    XaFFaX
    Poziom 20  
    Ocena: 17
    Proponuje się zapoznać z tym linkiem: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

W prawdzie po angielsku, ale jednak język ten jednak warto znać ;). W skrócie - bzdura.
  • #4 8961335
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1172
    To żadna bzdura. Temat był poruszony w temacie o przepowiedniach.
    Moja sugestia - po prostu wiozą nam nowy kalendarz kosmiczny.
    Będzie znany jako Kalendarz Amerykanów, bo na pewno go wyładują w Nowym Yorku... ;)
  • REKLAMA
  • #5 8961446
    riodoro1
    Poziom 22  
    Ocena: 70
    Spokojnie, to nie statki, tak to dowiedzieli byśmy się o nich jak byli by przy księżycu i akcja działa by się na manchatanie.
  • #6 8961533
    Rob-son
    Poziom 19  
    Ocena: 12
    To już du** zbita, koniec świata. No ale jak powiedziała moja "inteligentna inaczej" koleżanka -"Na koniec świata trzeba będzie zapasy żywności zrobić" :roll:
    Ja radzę to samo:D
  • #7 8961578
    TypeMutineer
    Poziom 21  
    XaFFaX napisał:

W prawdzie po angielsku, ale jednak język ten jednak warto znać ;)

Eee tam .Ktoś przecież wymyślił Google Toolbar :D
  • #8 8963497
    Diagran6
    Poziom 25  
    Ocena: 28
    Cytat:
    w stronę Błękitnej Planety nadlatują trzy olbrzymie Niezidentyfikowane Obiekty Latające. Największy z nich ma średnicę 240 kilometrów, a dwa kolejne są nieco mniejsze. Wszystkie statki znajdują się w tej chwili nieopodal orbity Plutona

Dobre. Nie zidentyfikowano obiektów, ale je zmierzono, zważono i określono dokładną trajektorię lotu.
    Ratunkuuuu! Kosmici chcą zgładzić cywilizację ziemską. Jedynie utworzenie światowego rządu koordynującego odparcie tej inwazji nas ocali...

Gdzie ja o tym słyszałem? :scatter:
  • #9 8963962
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Jako iż ostatnio zainteresowałem się serialem Stargate, śmiem twierdzić, że to statki gouldów. Był już atak na ziemię przy pomocy 2 statków matek, który się nie powiódł, teraz pewnie będą próbować przy pomocy 3 statków.
    Gouldzi lecieli do ziemi jakiś rok, a więc i czas podobny :lol:
  • #10 8964009
    yego666
    Poziom 33  
    Ocena: 564
    O kurcze !
    a ja jeszcze nie wyprasowalem skarpetek .
    Jak ja z nimi bede gadal. Normalnie Wstyd :oops:
  • #11 8964275
    Madrik
    habrozaurus napisał:
    Jako iż ostatnio zainteresowałem się serialem Stargate, śmiem twierdzić, że to statki gouldów. Był już atak na ziemię przy pomocy 2 statków matek, który się nie powiódł, teraz pewnie będą próbować przy pomocy 3 statków.
    Gouldzi lecieli do ziemi jakiś rok, a więc i czas podobny :lol:

To co? Przerabiamy Księżyc na stację bojową? ;)
    Możemy dorzucić nasze 5 rakiet - te 4 obiecane przez Amerykanów, i tą jedną, którą obiecali nam wysłać Rosjanie... :)
    Koledzy z optoelektroniki zbudują laser z 20 000 nagrywarek DVD, a ci od DIY skonstruują pole siłowe. Robociarze wyślą swoje bezzałogowe myśliwce, a modelarze sterowane torpedy fotonowe.
    I słyszałem, że na Bazarze mają się pojawić lightsabre'y po okazyjnych cenach, w ilościach hurtowych. Podobno była wyprzedaż w Andromedzie. Jakieś Imperium upadło, czy Republika... Nie znam się na polityce ;)
  • #12 8964434
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    @Madrik, całkiem sprytny plan :lol: Jestem za :lol: :lol: :lol: :lol:
    Widziałbym tu jeszcze z 40 000 ps3 bo one takie modne do obliczania czegokolwiek a nie mozemy być z w tyle :D
  • REKLAMA
  • #13 8964676
    Oświecony
    Poziom 10  
    habrozaurus jeśli to goa'uldzi, to rozniesiemy ich jak ostatnio fotelem starożytnych ;) O ile uda im się go uruchomić, bo chyba go nam popsuli, a jak nie to mogą jeszcze raz Atlantydę ściągnąć z Pegaza ;)

Pozdrawiam.
  • #14 8966156
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    @Oświecony, z tego co pamiętam, to atlantyda na ziemi już jest. W ostatnim odcinku przyleciała ;)
  • #15 8966648
    Mark Marshall
    Poziom 19  
    Ocena: 34
    habrozaurus napisał:
    @Oświecony, z tego co pamiętam, to atlantyda na ziemi już jest. W ostatnim odcinku przyleciała ;)

Nie lubię kolegi. To tak jakby powiedzieć zakończenie książki komuś kto właśnie powiedział że ją czyta.
  • #16 8967203
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    @mark Marshall, o to przepraszam :P
    Okoliczności w których to się stanie, będą ciekawe i sądzę, że za wiele nie straciłeś poprzez moją wypowiedź ;)
  • #17 8967227
    Mark Marshall
    Poziom 19  
    habrozaurus napisał:
    @mark Marshall, o to przepraszam :P
    Okoliczności w których to się stanie, będą ciekawe i sądzę, że za wiele nie straciłeś poprzez moją wypowiedź ;)

Mam nadzieję. :D Zresztą i tak Stargate: Universe bardziej mi się podoba a jego zakończenia nikt nie zdradzi bo go jeszcze nie ma. :wink:
  • REKLAMA
  • #18 8974080
    Diagran6
    Poziom 25  
    Ocena: 28
    Zdaje się że odkryłem przyczynę tych przedziwnych w ostatnim czasie "obserwacji". Chodzi o opioidy w pożywieniu.Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Naukowcy po pożywnym śniadanku w przyzakładowej stołówce mają niezłe odloty. Wyników ich obserwacji nikt nie kwestionuje, bo są przecież "ałtorytetami".
    :D
  • #19 8975228
    Oświecony
    Poziom 10  
    Mark Marshall napisał:
    ... Zresztą i tak Stargate: Universe bardziej mi się podoba...

O masz... a ja widziałem tylko kilka odcinków i stwierdziłem, że popsuli mój ulubiony serial. SG1 był najlepszy, Atlantyda całkiem dobra... ale Universe jak dla mnie pogrzebał wszystko :( Widziałem chyba 7 odcinków i zrezygnowałem z oglądania reszty.
  • #20 8976050
    Mark Marshall
    Poziom 19  
    Oświecony napisał:
    Mark Marshall napisał:
    ... Zresztą i tak Stargate: Universe bardziej mi się podoba...

O masz... a ja widziałem tylko kilka odcinków i stwierdziłem, że popsuli mój ulubiony serial. SG1 był najlepszy, Atlantyda całkiem dobra... ale Universe jak dla mnie pogrzebał wszystko :( Widziałem chyba 7 odcinków i zrezygnowałem z oglądania reszty.

Ja też na początku jak zobaczyłem drugi odcinek serialu to pomyślałem że zepsuli serial ale później po obejrzeniu paru odcinków szczególnie odcinka 14 "Human" uważam że to najlepszy serial Stargate. Znów mamy kolejnego geniusza na pokładzie - Dr. Nicolasa Rush'a, ciekawą fabułę oraz zamiast jak to miało miejsce w przykładu Atlantydy miasta, tu mamy jeden z najlepiej wyglądających statków - Destiny. Wewnątrz panuje pełen Steampunk który nie do końca mi się podoba ale twórcom serialu jestem gotów to przebaczyć. Jedynie szkoda że aktualnie żadna stacja nie emituje odcinków tego serialu. :|
  • #21 8979842
    ukrzydlony
    Poziom 1  
    a jeśli tu dolecą na serio kto z was będzie taki mądry ?
    ja nie oceniam spoglądając z góry
  • #22 8979982
    Rob-son
    Poziom 19  
    Ocena: 12
    Jeśli tu przylecą na serio, to raczej nas nie zaatakują, ponieważ są chyba formą życia, która jest dużo lepiej od nas rozwinięta, samo to, że skonstruowali swoje statki kosmiczne, które pozwalają im pokonywać ogromne odległości (co człowiekowi jeszcze się nie udało).
    Ale i tak w UFO nie wierzę.
  • #23 8980193
    yego666
    Poziom 33  
    Ocena: 564
    Rob-son chyba nie znasz historii ...

Jesli sa podobni do ludzi i dysponuja wysoko rozwinieta technologia to marne nasze widoki.
    Wytna nas do nogi tak jak chrzescijanie wycieli indian po odkryciu ameryki,
    albo jak w Afryce jedne plemiona wyrzynaja inne bo im sie nie podoba ich kolor skory albo zapach ich potraw.

Ciekawe tylko czy beda dzialali w imie jakiegos boga czy tez bez hipokryzji po prostu nas wyrzna jak barany :)

Ewolucja zaklada rywalizacje i doskonalenie narzedzi zaglady by nie dac sie konkurentom ( vide ludzkosc ), a wiec jesli nasi goscie beda biologiczna forma zycia, to najprawdopodobniej podazali podobna sciezka rozwoju i maja podobne cele i cechy co gatunel ludzki, czyli nic czym moznaby sie szczycic :(

Jesli zas bedzie to cywilizacja niebiologiczna, to tez chyba nie wrozy nam to najlepiej z oczywistych wzgledow.

By zgadnac co Oni zrobia wystarczy zadac sobie pytanie co My bysmy zrobili bedac na ich miejscu ( szczegolnie wojskowi, politycy no i oczywiscie masoni i cyklisci ).

Na szczescie sa to tylko 3 obiekty wiec poki nie bedzie ich wiecej wytniemy ich do nogi i dalej bedziemy mogli napawac sie swoim rozwinietym humanizmem i tolerancja :twisted: .
  • #24 8980286
    Oświecony
    Poziom 10  
    ukrzydlony napisał:
    a jeśli tu dolecą na serio kto z was będzie taki mądry ?
    ja nie oceniam spoglądając z góry

Zależy za czym, albo z czym przylecą ;)
    Jak przywiozą cukierki i technologię to ich przywitamy ;)
    Jak przyjadą po nasze zasoby i planetę, to (nasz kraj nie ma możliwości, więc będziemy się przyglądać) Amerykanie ich wykończą jak na filmach, albo oni nas.

Tak czy siak będzie dobrze - dla nich albo dla nas - więc nie ma co się martwić ;)
  • #25 8980585
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #26 8980678
    Oświecony
    Poziom 10  
    Christophorus z jakiego to filmu :?: Dobre :D
  • #27 8980714
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #28 8980789
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #29 8980833
    Oświecony
    Poziom 10  
    A czy przyleci z nimi Elvis :?:
  • #30 8980901
    Madrik
    No to proponuję od razu, po starorosyjską uprzejmość sięgnąć i podarować im nieodpłatnie ze 20 rakietek z głowicami typu "Car Wielki". Wiadomo, że kwiatki nie dolecą, ale rakietki tak.
    Na pewno zrozumieją ten akt przyjaźni... ;) Zwłaszcza jak namalujemy kwiatki na głowicach. :)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy trzech statków kosmicznych, które rzekomo zmierzają w kierunku Ziemi. Uczestnicy forum wyrażają różne opinie na temat tego zjawiska, od sceptycyzmu po teorie spiskowe. Niektórzy sugerują, że obiekty mogą być związane z przepowiedniami lub fikcją naukową, jak w przypadku serialu "Stargate". Pojawiają się również żarty na temat reakcji ludzkości na ewentualną inwazję, w tym pomysły na użycie broni i technologii. Wiele komentarzy ma charakter humorystyczny, a niektórzy użytkownicy podnoszą kwestie związane z ewolucją i potencjalnym zagrożeniem ze strony obcych cywilizacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA