logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dodge Caliber 1.8 SXT - brak reakcji na pilota i opóźnione gaszenie silnika

krit 08 Sty 2011 13:43 4033 4
REKLAMA
  • #1 8976251
    krit
    Poziom 10  
    Ocena: 25
    Witam autko jak w temacie dokladnie to 1.8 SXT
    Problem polega na tym iz wczoraj wieczorem zamknolem normalnie z pilota piknol i wszystko ok.
    Dzis ide do autka nie reaguje na pilota drugi kluczyk tak samo.
    Otworzylem go normlnie kluczykiem i zamek.
    Alarm sie wlaczyl po wlozeniu kluczyka do stacyjki wylaczyl sie alarm, auto nadal nie reaguje na pilota.
    Jest jeszcze jeden problem ktory pojawil sie tak samo dzis rano tzn jak go odpale to chodzi normalie ale jak zgasze to jeszze okolo sekunde "chodzi" i dopiero gasnie.

Czy koledzy moga pomoc bo bardzo ciezko cos znalesc o tym autku jeszcze jest go zamalo i nieiwem zaco sie zabrac.
    Bede bardzo wdzieczny.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 8978265
    szwed.pawel
    Poziom 14  
    Ocena: 93
    Jeśli Twoje auto jest z rocznika 2007-2008. Sądząc po pojemności silnika nie jest to import ze Stanów. Możesz nie mieć przeprowadzonej akcji serwisowej, polegającej na przefleszowaniu modułu "alarmu" Akcja ta powinna być wykonana w ASO bezpłatnie.
  • REKLAMA
  • #3 8978460
    krit
    Poziom 10  
    Ocena: 25
    przepraszam oczym ja myslalem moje autko to 2.0 ogladalem tvn turbo i tam bylo o 1.8 i pisalem post pozniej dlatego
    moje to dokladnie dodge caliber 2.0 SXT cvt2

Kurcze niewem co mu sie dzieje zauwazylem tez ze jak niema kluczyka w stacyjce to niemozna wlaczyc swiatel ani wlaczyc podswietlania z kierownicy wczensiej sie dalo bez kluczyka...
    Juz sam nieiwem zaco sie zabrac...
  • REKLAMA
  • #4 8978608
    szwed.pawel
    Poziom 14  
    Ocena: 93
    Telefon do najbliższego ASO. Podaj Nr. ViN pojazdu i będziesz wiedział czy masz wykonaną akcję serwisową.
    Ewentualnie spróbuj Odpiąć klemę akumulatora (-) na jakiś czas.
  • #5 8978611
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3613
    Regulamin, zasady działu.
REKLAMA