logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego nowy laser KSS-213D w Sony RX-88 nie działa poprawnie?

max77 13 Paź 2004 16:22 1104 5
REKLAMA
  • #1 910208
    max77
    Poziom 11  
    Witam !
    wymieniłem laser KSS-213D w tej wieży i nie działa (zwora zdjęta z lasera ), a na starym działa tylko bardzo przerywa .
    Prosze o poradę
  • REKLAMA
  • #2 910217
    daniel.sz
    Poziom 21  
    Ocena: 31
    zależy z jakiego żrudła miałeś laser wiele jest na ten temat malowanek jeśli kupowałeś go w jakimś sklepie to sprubuj wymienić załuż jeszcze raz stary laser i zobacz czy działa bycmoże gdzieś po drodze popełniłeś błąd sprawdz taśmy łączące

PS przepraszam za błędy jestem dysortografem
  • REKLAMA
  • #3 910341
    max77
    Poziom 11  
    podstawiałem stary i nowy kilka razy i cały czs to samo .

Pozd.
  • REKLAMA
  • #4 910499
    daniel.sz
    Poziom 21  
    A więc jest to jednoznaczne nowy laser jest uszkodzony odnieś go do sklepu i wymień na inny tak się czasami zdarza
  • REKLAMA
  • #5 910520
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2278
    Jak na tym wymienionym czytniku będzie nie działał prawidłowo to może być uszkodzona taśma połączeniowa lub silnik od płyty lub od czytnika a może być też uszkodzony BA w sterowaniu.
  • #6 910600
    daniel.sz
    Poziom 21  
    Telo co do taśmy masz rację ale on napisał że wymienił i nie działa rozumię przesto że wogule nie zaczyna wszukiwania ścieżki zerowej na tym nowym oczywiście a na starym mu czyta tylko przerywa. tymbardziej że prubował kilka razy przekładać stary i objaw nadal tensam tak więc stawiałbym raczej na na wadliwy pickap

PS przepraszam za błędy ale jesem dysortografem[/quote]
REKLAMA